share

Αναδρομή, σχεδόν δεκαπέντε χρόνια

από
Blog

Λες και ήταν χτες, πως περνούν τα χρόνια!!

Στα δέκα χρόνια ζωής αυτής της σελίδας είχα κάνει ξανά μια αναδρομή με την πορεία της, μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ. Το θυμήθηκα με τις αλλαγές που έγιναν για την αναμόρφωση της σελίδας.

Για την αναμόρφωση της σελίδας, στη σημερινή της μορφή, χρειάστηκε αρκετή δουλειά, ας είναι καλά ο γιος μου και διαχειριστής αυτής της σελίδας, αν δεν ήταν αυτός να σταθεί δίπλα μας από την αρχή, ίσως κάπου θα τα είχαμε παρατήσει μιας και όλα γίνονται για το χόμπι μας και χρήματα δεν υπήρχε περίπτωση να διατεθούν για αναβαθμίσεις και συντηρήσεις.

Σε δεύτερη φάση μιας και οι ώρες μοναξιάς είναι πάρα πολλές αποφάσισα να ελέγξω όλες τις συνταγές και τα άρθρα που έχουν γραφτεί όλα αυτά τα χρόνια με το ξεκίνημα από τη Λίνα το 2008 και συνέχεια με την κοινή μας πορεία μέχρι κάποια στιγμή, γιατί μετά η Λίνα για λόγους πέρα από τη θέληση της δεν γράφει, είναι εδώ, παρακολουθεί και δίνει ιδέες όταν οι υποχρεώσεις της το επιτρέπουν. Την ευχαριστώ πολύ για όλα όσα ζήσαμε μαζί για όσα συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε ακόμη και σήμερα, έχει σταθεί δίπλα μου πραγματική φίλη και αδελφή.

Σε αυτό το έλεγχο λοιπόν είδα τα καλά μας αλλά και τα “κακά” μας.

Στην αρχή είχαμε πλήρη άγνοια γραφής συνταγών λήψης φωτογραφιών στησίματος πιάτων και άλλα πολλά. Μάθαμε ;;; ίσως κάποια πράγματα ακόμη μαθαίνουμε.

Το βασικότερο για εμένα είναι αυτά που δίνουμε να μπορούν να έχουν ένα σωστό αποτέλεσμα και μια αξιοπιστία, να είναι εύκολα στην εκτέλεση και ιδιαίτερα να εκμεταλλευόμαστε τα εποχικά υλικά που δόξα το Θεό στην πατρίδα μας είναι πολλά.

΄Έτσι όλο το βάρος όσων έχουν γραφτεί είναι με γνώμονα αυτά που αναφέρω πιο πάνω.

Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζει όποιος μας διαβάζει ότι όλα όσα έχουν δημοσιευτεί έχουν μαγειρευτεί στα σπίτι μας, έχουν δοκιμαστεί από εμάς και τους δικούς μας ανθρώπους και όσα κρίθηκαν ότι πρέπει να γραφτούν, γράφτηκα, όλοι έχουμε τις αποτυχίες μας, τις κρατάμε για να βελτιωθούμε.

Ξεκινήσαμε λοιπόν στην πλατφόρμα του blogger με αυτή περίπου τη μορφή

Τυχαίο στιγμιότυπο του 2011

Το 2015 με πρωτοβουλία του γιού μου έγινε η πρώτη μετακόμιση σε WordPress με αλλαγή μορφής κάπως έτσι.

Από πέρσι όμως και πάλι ο γιός, με παρότρυνε να δεχτώ άλλη μια αλλαγή, εγώ βέβαια σθεναρά αρνούμουν, μέχρι που δεν πήγε άλλο και λόγω υποχρεωτικών αναβαθμίσεων έγιναν οι αλλαγές μικρές βέβαια οι εξωτερικές αλλά μεγάλες οι εσωτερικές. Και το λέω γιατί μέχρι να μπορέσω να προσαρμοστώ έχουν περάσει πολλές μέρες και έχω δουλειά ακόμη.

Όλο αυτό που βγαίνει στον αέρα δεν είναι δουλειά λεπτών αλλά ωρών, οπότε όταν μερικές φορές γκρινιάζουμε, για διάφορες αντιγραφές, που οικειοποιούνται κάποιοι, έχουμε και λίγο δίκιο.

Για όλα όσα υπάρχουν σε αυτή τη σελίδα και είναι πολλά, σχεδόν 1300 άρθρα και συνταγές, έχουν αφιερωθεί πολλές ώρες δουλειάς διαβάσματος και συνεργασίας με παραγωγούς, μάγειρες, φίλους και συγγενείς. Πολλά ήταν επίσης τα ερεθίσματα για καταγραφή από αναγνώστες και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Πως να ξεχάσω την αμέριστη βοήθεια του αγαπημένου μου συζύγου, ο οποίος ήταν ο επίσημος δοκιμαστής και βοηθός μου σε όλα τα βήματα.

Καταγράψαμε μαζί παραδοσιακές συνταγές του χωριού με αφιερώματα.

Στο χωριό καταγράφουμε τη διαδικασία για το βούτυρο

Καταγράψαμε οικογενειακές συνταγές

Η μητέρα μου μας φτιάχνει χυλοπίτες
Σούβλισμα αρνιού όπως με είχε μάθει ο πατέρας

Πήγαμε σε εστιατόρια φίλων και βιντεοσκοπήσαμε συνταγές τους ή παρουσιάσαμε τα πιάτα τους.

Κασιώτικα ντολμαδάκια στο Μπακαλόγατο

Εδώ η Λίνα κατέγραψε τη μητέρα της μαζί με φίλες της να φτιάχνουν τα παραδοσιακά Πασχαλινά καλιτσούνια

Από τον αναδρομικό έλεγχο ξαναθυμήθηκα την έρευνα που έκανα για πολλές συνταγές της πατρίδας μας από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο ρωτώντας και διαβάζοντας. Στο σπίτι υπάρχουν πάνω από πενήντα βιβλία μαγειρικής και έχουν περάσει από το γραφείο μου πάρα πολλά περιοδικά Ελληνικά και ξενόγλωσσα.

Προσπάθησα να αποτυπώσω και πιάτα από τη διεθνή κουζίνα επηρεαζόμενη από τα παιδιά μου που ζουν στο εξωτερικό αλλά και τους συγγενικούς δεσμούς με άλλη χώρα.

Στην πορεία των χρόνων εξελίχτηκαν και καθιερώθηκαν κάποιες μόνιμες στήλες μία εξ αυτών με εβδομαδιαίες μαγειρικές προτάσεις.

Μενού εβδομάδας

Τις υπόλοιπες μπορείτε να τις βλέπετε στα δεξιά της σελίδας, όπου συχνά επικαιροποιούνται ανάλογα την εποχή και τα προϊόντα.

Η ζωή τα έφερε αλλιώς και δυστυχώς δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω ένα όνειρο ζωής, να ταξιδέψω μαζί με το σύντροφό μου και να καταγράψω περισσότερα έθιμα παραδόσεις και συνταγές της πατρίδας μου. Τώρα πλέον μόνη μου το βρίσκω πολύ δύσκολο ως ακατόρθωτο.

Για εμένα όλο αυτό είναι μια μορφή απασχόλησης και η δύναμη μου να συνεχίσω στη μοναχική μου πλέον ζωή.

Ελπίζω να είναι χρήσιμο και σε κάποιες – κάποιους από αυτούς που διαβάζουν τη σελίδα και αν κρίνω από τα στατιστικά δεν είναι λίγοι.

Σας ευχαριστώ όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά από τα βάθη της καρδιάς μου και θα χαρώ να βοηθήσω σε κάθε σας απορία.

Μπορείτε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της σελίδας καταχωρώντας το e mail σαςστο πεδίο κάτω αριστερά εκεί που λέει ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ.

Επίσης αν θέλετε, μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο facebook εδώ

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  • Βασιλική
  • 23 Ιανουαρίου 2023
  Απάντηση

  Να είστε πάντα καλά να μας δίνετε όμορφες πρωτότυπες και το σημαντικότερο δοκιμασμένες συνταγές!! Αργότερα ίσως μπορέσετε να πραγματοποιήσετε το όνειρο σας!! Κανείς δεν το ξέρει !! Σας το εύχομαι!! Σας ευχαριστούμε!!!!

  • Marie-Anne
  • 23 Ιανουαρίου 2023
  Απάντηση

  Πολύχρονο το τόσο πετυχημένο και ευχάριστο μπλόγκ σου, Ξανθή μου!
  Χαίρομαι που σε ακολουθώ τόσα χρόνια και μαθαίνω ωραίες συνταγές και μαγειρικά tips!
  Καλή συνέχεια!!!

  • ΑΜΑΛΙΑ
  • 24 Ιανουαρίου 2023
  Απάντηση

  Καλή συνέχεια για πολλά ακόμα χρόνια!! Μπορεί οι συνθήκες να αλλάζουν, η ζωή να ανατρέπει τα σχέδια, αλλά η δημιουργία πάντα βρίσκει χαραμάδα να τρυπώσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode