share

Φιλέτο μπακαλιάρου συνοδευμένο με πουρέ γλυκοπατάτας και kale

από
Φιλέτο μπακαλιάρου συνοδευμένο με πουρέ γλυκοπατάτας και kale

Νηστικό αρκούδι ούτε βολτάρει ούτε φωτογραφίζει.

Είμαι τυχερή γιατί όχι μόνο με πάνε βόλτες αλλά μου μαγειρεύουν και νόστιμα πιάτα.

Αυτό που σας παρουσιάζω σήμερα έγινε χτες το βράδυ, μέσα σε μια ώρα περίπου και το απολαύσαμε.

Μη διστάζετε να συνδυάζετε γεύσεις.

Παλιότερα είχα φτιάξει σολομό και τον είχα συνοδεύσει με σοταρισμένα λαχανικά μπορείτε να το δείτε εδώ

Επίσης με πουρέ γλυκοπατάτας είχα συνοδεύσει ένα κοτόπουλο, δείτε το εδώ.

Φιλέτο μπακαλιάρου συνοδευμένο με πουρέ γλυκοπατάτας και kale

3 άτομα

Συστατικά
  

Για τα φιλέτα μπακαλιάρου

  • 3 φιλέτα φρέσκου μπακαλιάρου
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού

Για το kale

  • 1 ματσάκι kale
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 100 ml κρασί λευκό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρίγανη

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο κουτ. σούπας
  • 200 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

Για τα φιλέτα μπακαλιάρου

  • Πλένουμε τα φιλέτα. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και αφαιρούμε μέρος από τα πράσινα φύλλα. Τα κόβουμε στη μέση.
  • Σε ένα πυρέξ ή ταψί στρώνουμε τα κρεμμυδάκια και από πάνω αραδιάζουμε τα φιλέτα. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.

Για το kale

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε το kale. Το κόβουμε σε μεγάλα σχετικά κομμάτια. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι.
    Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κομμάτια του kale και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Προσθέτουμε ένα μικρό ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να μην έχει υγρά.
  • Βράζουμε τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα. Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ ή τις λιώνουμε με κουτάλα πουρέ ή ραβδομπλέντερ. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις λιωμένες πατάτες με τα υπόλοιπα υλικά και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μεταφέρουμε σε πυρέξ (προαιρετικό) και βάζουμε στο φούρνο για 3-4 λεπτά.

Σερβίρισμα

  • Στρώνουμε μια ποσότητα πουρά σε πιάτο και από πάνω προσθέτουμε μια ποσότητα από το kale. Μοιράζουμε σε κάθε πιάτο από ένα φιλέτο μπακαλιάρου γαρνίροντας με τα ψημένα κρεμμυδάκια.

Σημειώσεις

Οι γλυκοπατάτες μπορούν να ψηθούν σε μικρά κομμάτια σε φούρνο μικροκυμάτων μέσα σε ειδικά σκεύη, ολόκληρες μάσα σε σακουλάκια τροφίμων. 
Αντί του πουρέ γλυκοπατάτας μπορούμε να φτιάξουμε κάποιον με κολοκύθα με την ίδια διαδικασία. 
Αντί του kale μπορεί να μπει σπανάκι. 
Το ψάρι μπορεί να είναι μια άλλη φέτα φρέσκου ή κατεψυγμένου. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode