Κέικ με πολέντα φιστίκια και φρούτα

Κέικ με πολέντα φιστίκια και φρούτα

Άλλη μια παγκόσμια ημέρα γιορτάζεται αύριο, αυτή του ψησίματος κέικ. Για να συνοδεύσουμε το τσάι μας εδώ στα βόρεια που βρισκόμαστε, με αρκετό κρύο, έψησα αυτό το κέικ. Λόγω της…
Πατατού από την Τήνο

Πατατού από την Τήνο

Πριν λίγο καιρό είχα την ευτυχία να παραβρεθώ στην παρουσίαση του βιβλίου “Του ανέμου και της αρμύρας”, με αναφορά σε προϊόντα και μαγειρικές των Κυκλάδων. Τρεις εξαιρετικοί άνθρωποι της γεύσης…
Αυγά σε ρολάκια με πατάτα

Αυγά σε ρολάκια με πατάτα ή vegeterian scotch eggs

Εδώ είμαστε πάλι μετά από μικρή διακοπή λόγω τεχνικών προβλημάτων. Τα τεχνικά προβλήματα δεν μπορούν να μου χαλάσουν το κέφι για πειραματισμούς και να μην υπήρχε αυτή εδώ η δραστηριότητα…
Σπαράγγια με αυγά βραστά σαλάτα

Σπαράγγια με αυγά βραστά σαλάτα

Σας έμειναν αυγά κόκκινα του Πάσχα και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Εμένα βασικά μου περίσσεψαν δύο και το ένα μου άρεσε τόσο πολύ σαν χρώμα που δεν ήθελα…
Τάρτα με ντοματίνια και τυριά

Τάρτα με ντοματίνια και τυριά

Παρόλο που πολύ κρέας δεν φάγαμε, δεν υπάρχει επιθυμία να μαγειρευτεί κάτι με κρέας. Έτσι τις τελευταίες μέρες, τα πιάτα μας περιστρέφονται γύρω από ζυμαρικά όσπρια και λαχανικά. Επιπλέον στο…
Γιορτινό στεφάνι με λευκή σοκολάτα και φρούτα

Γιορτινό στεφάνι με λευκή σοκολάτα και φρούτα

Φέτος η πρωτομαγιά είναι μαζί με το Πάσχα. Έτσι σκέφτηκα το γιορτινό μου ψωμί να είναι κάτι που θα ταιριάζει και στην Πρωτομαγιά. Έφτιαξα αυτό το στεφάνι, με επιρροές και…
Hot cross buns

Μικρά “τσουρεκάκια” Hot cross buns

Αυτά τα μικρά τσουρεκάκια, τα οποία  είναι γνωστά ως hot cross buns, στολισμένα με το σταυρό στην επιφάνεια τους  και με κομμάτια αποξηραμένων φρούτων, τα γνώρισα πριν χρόνια όταν έφτασαν…
Ραγού μανιταριών πάνω σε κριθαράκι θαλασσινών

Μανιτάρια ραγού πάνω σε κριθαράκι θαλασσινών

Ένα πιάτο νόστιμο που μπορείς να το κάνεις και νηστίσιμο. Αν δε έχεις και τα καλύτερα μανιτάρια μπορείς να τα φας και μόνα τους χωρίς κανένα άλλο συνοδευτικό. Δοκίμασα αυτό…
Κρεμμύδια γεμιστά με φακές και μπασμάτι

Κρεμμύδια γεμιστά με φακές και μπασμάτι

Τώρα είναι η εποχή των φρέσκων κρεμμυδιών και της ποικιλίας που ονομάζεται βάτικα ή βατικιώτικα. Με αυτά τα κρεμμύδια γίνονται και τα σουγάνια δηλαδή κρεμμυδοντολμάδες με κιμά και σάλτσα αυγολέμονο.…
Μαρμελάδα λεμόνι-πορτοκάλι-τζίτζερ

Μαρμελάδα λεμόνι – πορτοκάλι – τζίτζερ

Πειραματισμών συνέχεια, τι το αγόρασα το βιβλίο με τις 200 συνταγές για μαρμελάδες κλπ. θα πρέπει να φτιάχνω μια μέρα παρά μέρα να τις προλάβω όλες!! χαχαχα Άρχισα από κάποιες…
Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode