Ντολμαδάκια τυλιγμένα με παραπούλια σε δύο εκδοχές
Αυτό το φαγητό προέκυψε από πρόταση κυρίας, φίλης και παραγωγού, στη λαϊκή μας αγορά όταν αγόρασα παραπούλια για σαλάτα: “Φτιάξε ντολμαδάκια και θα με θυμηθείς!!”
Ας αρχίσουμε με το…
Λαχανοκριθαράκι πικάντικο με μανιτάρια και κολοκύθα
Λαχανοκριθαράκι πικάντικο με μανιτάρια και κολοκύθα
4 άτομα
Μία πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή που έγινε με ότι υπήρχε στο ψυγείο.
Συστατικά 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους5 μανιτάρια άσπρα κομμένα σε χοντρές φέτες1 μικρή καυτερή…
Κέικ με σοκολάτα και γλυκό του κουταλιού κίτρο
Ήταν να μη γίνει η αρχή τώρα πλέον το κέικ στο σπίτι είναι αναγκαίο για το απογευματινό μας τσάι και καμιά φορά για τον πρωινό μας καφέ.
Έτσι κοντά στο…
Ψωμί με υγρό προζύμι
Νομίζω ότι μετά από πολλούς πολλούς πειραματισμούς ήρθε η ώρα να σας δώσω τη συνταγή για το ψωμί που ζυμώνω εδώ και 3 μήνες με το υγρό προζύμι μου.
Έχω…
Στριφτάρια με πικάντικη σάλτσα στο πήλινο
Μετά από τις πληροφορίες για τα ζυμαρικά φυσικό είναι να τα μαγειρέψουμε, όχι πολύπλοκη συνταγή απλή γρήγορη και με πολλούς αυτοσχεδιασμούς με ότι υπάρχει στο σπίτι.
Στόχος ήταν να ακολουθήσει…
Τα ζυμαρικά και η ιστορία τους
Ας γνωρίσουμε τα ζυμαρικά και την ιστορία τους.
Από τη βιβλιογραφία που έψαξα μαθαίνω ότι: τα ζυμαρικά είναι παρεξηγημένα ως πηγή πολλών θερμίδων και αυτό είναι λάθος γιατί τρώγοντας μια…
Ρεβίθια με ντομάτα μπαχαρικά και ρύζι
Είναι να μην μου βάλουν ιδέες και οι “κακές” παρέες που κάνω όλο ιδέες μου βάζουν, άλλο που δεν θέλω γυρεύοντας μάλλον πάω.
Στην ερώτηση για πες κάτι για ρεβίθια,…
Κέικ με πορτοκάλια πολέντα και αμύγδαλα
Το ότι εγώ έχω φτιάξει 4 φορές κέικ μέσα σε μια εβδομάδα πρέπει να το κοιτάξω, ή μου συμβαίνει κάτι ή τα κέικ από το βιβλίο μου του OTTOLENGHI the…
Οι πίτες και η ιστορία τους
Οι πίτες είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά με μεγάλη αδυναμία σε κάποιες όπως η χορτόπιτα.
Είναι συνδεδεμένες με μνήμες καταγωγής και οικογενειακές.
Στη Στερεά Ελλάδα, από όπου κατάγομαι, οι…
Κοτόπουλο σε σάλτσα μυρωδικών συνοδευμένο με ριζότο και αρακά
Στήθος κοτόπουλου είχα καιρό να φτιάξω, προτιμώ τα μπούτια επειδή το κρέας τους είναι πιο μαλακό.
Το στήθος προτιμώ να το βάζω σε πίτες ή να το κάνω σνίτσελ.
Αυτή…