Όπως έγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση το πρωινό δεν το παραλείπουμε ποτέ και γιαυτό φροντίζω τις πιο χαλαρές μέρες να είναι κάτι το διαφορετικό.
Αυτό που σας δίνω σήμερα είναι από τις Χριστουγεννιάτικες μέρες και κάποιος στο σπίτι το ονόμασε το πρωινό των “Παπούα” χωρίς βέβαια να έχει καμιά σχέση, η ιστορία που έπλεξε ήταν μια ωραία μυθοπλασία, με έκανε να γελάσω πολύ και έτσι άρχισε μια ωραία εορταστική μέρα.
Την ιστορία μια άλλη φορά!!
Αυτά για να ευθυμήσουμε, ας πούμε τώρα για το πρωινό μας πιάτο σε δύο εκδοχές. Οι ποσότητες θα δοθούν για ένα και πολλαπλασιάστε ανάλογα.
- 1 φέτα ψωμιού
- 1/4 αβοκάντο κομμένο σε μικρούς κύβους
- λίγα φύλλα βασιλικού
- χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα μπούκοβο προαιρετικό
- ελαιόλαδο
- 1 αυγό ποσέ
- 1 κουτ. σούπας τυρί αλειφόμενο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Προσθέτουμε το βασιλικό ψιλοκομμένο, το μπούκοβο λίγο χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.
Το δικό μου ψωμί ήταν αυτό του Χριστόψωμου με χαρουπάλευρο.
Μπορείτε να βάλετε μια φέτα χωριάτικου ψωμιού αν θέλετε περασμένη από τοστιέρα ή φρυγανιέρα ή και ένα κομμάτι μπαγκέτας.
Για τα αυγά ποσέ μπορείτε να δείτε εδώ
Το τυρί μου ήταν ανεβατό Γρεβενών ένα πολύ ιδιαίτερο και νόστιμο αλειφόμενο τυρί αναζητήστε το.
Το πιάτο μπορεί να αποτελέσει μέρος ελαφρού γεύματος ή και δείπνου.