Μια αλλιώτικη πανακότα με ζελέ κυδώνι και ρόδια

Μια αλλιώτικη πανακότα με ζελέ κυδώνι και ρόδια

Κάποιες μέρες αναζητώ γλυκό, εγώ που σπανίως το αναζητούσα. Έχω βέβαια τόσα πολλά βαζάκια με γλυκά του κουταλιού και στις δύσκολες στιγμές ανοίγω ένα.

Όμως επειδή οι πειραματισμοί μου δεν έχουν τέλος και αυτό είναι απαραίτητο για να απασχολώ το μυαλό αλλά και το σώμα συνεχώς ψάχνω. Αυτό τον καιρό ψάχνω συνδυασμούς κυδωνιού με ρόδι.

Κάποια μέρα σε αναζητήσεις είδα αυτή την πανακότα που είχε μόνο ρόδι και κάποιο άλλο ζελέ, από αυτά που φτιάχνουμε με τα έτοιμα μείγματα. Έτσι κρατώντας το γενικό πλάνο έφτιαξα τη δική μου εκδοχή αξιοποιώντας και το ζελέ κυδωνιού που είχα από πέρσι.

Η ιδέα είναι από το bbc  good food, προσαρμοσμένη μόνο για δυο γλυκά, τριπλασιάστε τα υλικά για έξι.

Μια αλλιώτικη πανακότα με ζελέ κυδώνι και ρόδια
Print Recipe
Μερίδες
2 ποτήρια
Μερίδες
2 ποτήρια
Μια αλλιώτικη πανακότα με ζελέ κυδώνι και ρόδια
Print Recipe
Μερίδες
2 ποτήρια
Μερίδες
2 ποτήρια
Συστατικά
Για την κρέμα
  • 1 φύλλο ζελατίνη
  • 35 ml κρέμα γάλακτος
  • 35 ml γάλα
  • 35 γρ ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Για την επικάλυψη
  • 60 γρ ζελέ κυδωνιού
  • 100 ml χυμό ροδιού
  • 1 φύλλο ζελατίνη
  • σπόρια ροδιού
Διαδικασία
Για την κρέμα
  1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τη ζελατίνη. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και η βανίλια και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Αποσύρουμε από την εστία, στύβουμε καλά τη ζελατίνη και την προσθέτομε στο μείγμα ανακατεύοντας. Αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε σε δυο μπολάκια ή ποτήρια, σκεπάζουμε με σελοφάν και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Για την επικάλυψη
  1. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Σε ένα ποτήρι βάζουμε το χυμό ροδιού και το ζελέ κυδωνιού και με σύρμα κουζίνας ομοιογενοποιούμε. Ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τη ζελατίνη αφού την στύψουμε.
  2. Μοιράζουμε πάνω από την κρέμα περνώντας το από σουρωτήρι και αφήνουμε πάλι στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Γαρνίρουμε με σπόρια ροδιού και σερβίρουμε.
Σημειώσεις

Η χρήση του ζελέ κυδωνιού είναι μια ιδέα δική μου, μπορεί να μπει και κάποιο άλλο ζελέ ροδιού, φραγκοστάφυλλου ή ένα έτοιμο μείγμα στο οποίο αντί νερού μπορούμε να προσθέσουμε το χυμό ροδιού.

Εγώ βιάστηκα λίγο στο δεύτερο στάδιο, με αποτέλεσμα να μην έχει πήξει καλά και έτσι βυθίστηκαν τα σπόρια ροδιού, όχι πως δεν ήταν καλό. Η ανάγκη για γλυκό με έκανε να βιαστώ.

 

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *