share

Ψάρι φέτα με κρεμμύδια και ντομάτα

από
Ψάρι φέτα με κρεμμύδια και ντομάτα

Η αγάπη μου για τα ψάρια είναι γνωστή και πέραν των συνηθισμένων ψητών ή τηγανητών, σπανιότερα, σκαρφίζομαι και άλλους τρόπους μαγειρέματος.

Τελευταία αγοράζω συχνά φέτες ψαριού είναι για εμένα η πιο εύκολη λύση για το μοναχικό μου γεύμα.

Πέρα από το κλασικό ψήσιμο στο BBQ τις έχω  κάνει παλιότερα στο φούρνο με γίγαντες, με διάφορα άγρια χόρτα, με διάφορα λαχανικά και με μπάμιες.

Την τελευταία φορά που είχα αγοράσει μια φέτα συναγρίδας σκέφτηκα μια πολύ εύκολη λύση μαγειρέματος, η οποία μπορεί να γίνει και σε τηγάνι χάριν οικονομίας ρεύματος γιατί πρέπει να το σκεφτόμαστε και αυτό.

Αυτή τη φορά το έψησα στο φούρνο παράλληλα με μια μικρή τυρόπιτα που θα τα πούμε άλλη φορά.

Διαλέξτε τον τρόπο ψησίματος και δοκιμάστε ένα εύκολο οικονομικό και νόστιμο πιάτο.

Το ψάρι μπορεί να είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο.

Οι προτεινόμενες ποσότητες είναι για ένα άτομο, αυξήστε αναλόγως για πόσα άτομα θα θέλετε εσείς.

Ψάρι φέτα με κρεμμύδια και ντομάτα

Συστατικά
  

  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φέτα ψαριού συναγρίδα ή σφυρίδα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 -3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Αφαιρούμε τη φλούδα από την ντομάτα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους, αφαιρώντας τα σπόρια αν είναι πολλά. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και τα σκόρδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα μικρό ταψί απλώνουμε τα κρεμμύδια και από πάνω τα κομμάτια της ντομάτας και του σκόρδου. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο και δυο τρεις κουταλιές νερό. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  • Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε τη φέτα του ψαριού και την τοποθετούμε πάνω στο στρώμα κρεμμυδιών ντομάτας ραντίζοντας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 -20 λεπτά ακόμη, προσέχοντας να μη στεγνώσει εντελώς αλλά να μείνει με λίγη σάλτσα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα, σπιτικό ψωμί και ένα καλό κρασί.

Σημειώσεις

Την ίδια διαδικασία μπορούμε να ακολουθήσουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην εστία, καλό είναι να γυρίσουμε μια φορά το ψάρι όσο θα μαγειρεύεται. Ο χρόνος ίσως να διαφέρει αλλά έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε και να αυξομειώσουμε ανάλογα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode