Brownies με μύρτιλλα και φυστικοβούτυρο

από
Brownies  με μύρτιλλα και φυστικοβούτυρο

Τώρα είναι στην εποχή τους τα μύρτιλλα και εγώ έχω πρόσβαση στα καλύτερα της berryland  η παραγγελία έγινε και ο Βασίλης μου τα έφερε φρέσκα φρέσκα.

Το ίδιο βράδυ τα δοκιμάσαμε πάνω σε γιαούρτι και στη συνέχεια άρχισε η αναζήτηση τι άλλο;;

Έχω φτιάξει παλιότερα αυτό κέικ με μύρτιλλα και σμέουρα αυτή την ατομική λεμονάτη “πουτίγκα” με μύρτιλλα και αυτό το γλυκό με λευκή σοκολάτα και μύρτιλλα το οποίο θα επαναλάβω το Σάββατο προκειμένου να κεράσω φίλους αγαπημένους.

Για σήμερα έφτιαξα αυτό το brownies  παίζοντας με προσθήκη από το νέο μου απόκτημα το φυστικοβούτυρο της εταιρείας Χαϊτόγλου.

Θα ακολουθήσει και άλλη συνταγή με τα μύρτιλλα αλλά και με το φυστικοβούτυρο, σύντομα.

Brownies με μύρτιλλα και φυστικοβούτυρο

Συστατικά
  

  • 70 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 60 γρ βούτυρο
  • 80 γρ φυστικοβούτυρο
  • 2 αυγά
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 1 κοτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 100 γρ αλεύρι μαλακό συν μια κουτ. σούπας ακόμη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 1/2 δοσ. κούπες φρέσκα μύρτιλλα

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομμάτια και τα λιώνουμε πάνω από μπεν μαρί Μόλις λιώσουν καλά προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε να ομοιγενοποιηθούν.
  • Στον κάδο του μίξερ ή σε μπολ προκειμένου για μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη βανίλια και το μείγμα σοκολάτας φυστικοβούτυρου χτυπώντας ακόμη για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε τη μια κούπα από τα μύρτιλλα με το υπόλοιπο αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά να ενσωματωθούν
  • Σε τετράγωνο ταψί ( 20χ20) ή σε στρογγυλό 24 εκατ διαμέτρου στρώνουμε χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και όσο ακόμη είναι ζεστό αραδιάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα μύρτιλλα πατώντας τα ελαφρά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με μια σπιτική λεμονάδα ή ένα αναψυκτικό με άνθη αφροξυλιάς.

Σημειώσεις

Αν δεν θέλετε την προσθήκη του φυστικοβούτυρου διπλασιάστε τη σοκολάτα. Αν και θα σας έλεγα να μην το παραλείψετε.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode