Πικάντικη σούπα κολοκύθας

από
CF-80-CE-B9-CE-BA-CE-AC-CE-BD-CF-84-CE-B9-CE-BA-CE-B7-2B-CE-BA-CE-BF-CE-BB-CE-BF-CE-BA-CF-85-CE-B8-CF-8C-CF-83-CE-BF-CF-85-CF-80-CE-B1-2B-5-

Σούπα κολοκύθας έχουμε κι άλλη εδώ από τη Λίνα, εγώ έφτιαξα μια αρκετά πικάντικη ζηλεύοντας αυτή που μας έφτιαξε η Ania  στο Λονδίνο.

Τα υλικά της για 2 άτομα
500γρ κολοκύθα (βάρος καθαρισμένης)
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο για την επάλειψη της κολοκύθας
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
1/2 κουτ γλυκού ras el hanout *
1 κουτ. σούπας βούτυρο
200ml  ζωμό  λαχανικών ή νερό
100 ml  κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας ταχίνι
Τυρί φέτα για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Καθαρίζουμε την κολοκύθα την κόβουμε σε μέτριους κύβους και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Κόβουμε τα σκόρδα στη μέση.
Τοποθετούμε την κολοκύθα σε ταψάκι και την ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στο πλάι βάζουμε και το σκόρδο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου μέχρι να μαλακώσει περίπου 30 λεπτά.
Σε αυτό το διάστημα καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κύβους.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι σχεδόν να καραμελώσει.
Στο τέλος προσθέτουμε το μπούκοβο και το ras el hanout, ανακατεύουμε κι αφήνουμε να μας περιμένει.
Βγάζουμε την κολοκύθα και το σκόρδο από το φούρνο και τα  τοποθετούμε σε  μικρή κατσαρόλα μαζί με το ζωμό και τα καραμελωμένα κρεμμύδια,  βράζουμε για  10 λεπτά.
Πολτοποιούμε με τη βοήθεια ραβδομπλέντερ ή σε μούλτι αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ταχίνι.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με κομματάκια τυριού φέτας.

Αν η κολοκύθα μας έχει σπόρους μπορούμε να τους ψήσουμε ελαφρά με 1/2 κουτ. γλυκού ras el hanout  και τους προσθέτουμε στην επιφάνεια της σούπας στο σερβίρισμα.
Μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα ή το πρώτο πιάτο σε γεύμα.

ras el hanout ( μαροκινό μπαχαρικό που αν δεν το βρείτε   μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας ακολουθώντας τις οδηγίες στο link.
Το συγκεκριμένο μπαχαρικό είναι αρκετά πικάντικο γιαυτό θέλει προσοχή στην προσθήκη του.

Μια άλλη πάλι πικάντικη κολοκυθόσουπα μπορείτε να δείτε εδώ.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Amelie
    • 21 Οκτωβρίου 2014
    Απάντηση

    Μου αρέσει πολύ η σούπα κολοκύθας ειδικά το χειμώνα! Σίγουρα η γλυκιά της γεύση θα συνδυάζεται πολύ όμορφα με τα διάφορα μπαχαρικά!

  1. Απάντηση

    Γεια σου Ξανθη!!!
    Αυτη η σουπα ειναι για μενα!!!!κολοκυθα,μπουκοβο,ταχινι…αχ θελω!!!

  2. Απάντηση

    Πάρα πολύ ωραία υλικά!
    Σίγουρα θα είναι γευστικότατη και ότι πρέπει για τα πρώτα κρύα!
    Φιλιά

    • Magda
    • 21 Οκτωβρίου 2014
    Απάντηση

    Πολύ ωραία τα υλικά Ξανθή μου! Πρέπει να ήταν νοστιμότατη. Το τελευταίο διάστημα έχω ταράξει τις κολοκυθόσουπες, πρέπει να φτιαξω και τη δική σου. Πρέπει πρώτα όμως να αγοράσω ras-el-hanout!
    Σε φιλώ!

  3. Απάντηση

    Πόσο ωραία φαίνεται αυτή η σούπα! Σε προκαλεί να τη φτιάξεις αμέσως! Και να της βάλεις και μπόλικο από αυτό το πικάντικο μπαχαρικό… Θα το ψάξω κι αν δεν το βρω, θα το φτιάξω μόνη μου.
    Φιλιά πολλά!

    • Silena
    • 22 Οκτωβρίου 2014
    Απάντηση

    Άκουσα ότι από αύριο θα έχουμε βροχές και πτώση θερμοκρασίας!!!! Ευκαιρία να δοκιμάσω τη λαχταριστή σούπα που μας προτείνεις Ξανθή!!!!
    Καλό βράδυ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode