share

Πέστο πιπεριάς και ιδέες προσθήκης του

από
Πέστο πιπεριάς

Όταν ακούμε τη λέξη πέστο οι περισσότεροι φέρνουμε στο μυαλό μας το κλασικό Ιταλικό πέστο, παρασκεύασμα με βάση τα φύλλα βασιλικού, σκόρδο, ελαιόλαδο, κουκουνάρι ή κάποιο άλλο ξηρό καρπό και κάποιο τυρί συνήθως πεκορίνο ή παρμεζάνα.

Είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί και προστίθεται σε ζυμαρικά ή σε μπρουσκέτες ή ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος.

Κατά καιρούς έχω φτιάξει με βασιλικό προσθέτοντας άλλοτε κουκουνάρι και άλλοτε φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια. Κάποια άλλη φορά έχω φτιάξει προσθέτοντας αβοκάντο.

Και μια άλλη φορά έφτιαξα ένα με φύλλα άγριου σκόρδου λίγο πιο σπάνιο όμως γιατί η πρώτη ύλη δεν είναι εύκολη.

Από φωτογραφίες του αρχείου έχω δει ότι κάποιες άλλες φορές πειραματίστηκα με ρόκα και αρακά.

Αυτό με τη ρόκα προστέθηκε σε χυλοπίτες με κοτόπουλο δείτε εδώ.

Σε όλους τους προηγούμενους πειραματισμούς είχα προσθέσει κάποιο τυρί, τώρα λοιπόν ήθελα να φτιάξω κάποιο χωρίς τυρί προκειμένου να συνοδεύσω τα ζυμαρικά μου σε μια ημέρα νηστείας.

Και αποφάσισα να “παίξω” χρησιμοποιώντας δυο πιπεριές Φλωρίνης που είχα ψήσει.

Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό και ενώ δεν είχα σκοπό να το γράψω αποφάσισα ιδιαίτερα για λόγους αρχείου να το καταγράψω, γιαυτό και οι φωτογραφίες είναι “φτωχές”.

Η πρώτη δοκιμή έγινε με τα ζυμαρικά μου.

Ζυμαρικά με πέστο πιπεριάς

Και την επομένη χάριν πειραματισμών προστέθηκε σε μια μπρουσκέτα μαζί με μαριναρισμένα κολοκυθάκια. Το αποτέλεσμα ενθουσίασε και φίλο που το δοκίμασε.

Μπρουσκέτα με κολοκυθάκια και πέστο πιπεριάς

Για να φτιάξετε το πέστο θα βάλετε σε ένα μπλέντερ δυο πιπεριές Φλωρίνης ψημένες (μπορεί να είναι και από βάζο) μαζί με μια μεγάλη σκελίδα σκόρδου, μια κουτ. σούπας κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο, δυο κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μια κουτ. σούπας λευκό ξύδι και λίγο αλάτι. Θέτουμε σε λειτουργία το μπλέντερ μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή πηχτή σάλτσα.

Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε όλο άμεσα το βάζουμε σε μικρό βαζάκι στο ψυγείο, διατηρείται 3-4 ημέρες.

Εννοείται ότι μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο τυρί, θα πρόσθετα 2 κουτ. σούπας πεκορίνο και ίσως περισσότερο ελαιόλαδο.

Περιμένω τις δικές σας ιδέες που θα το προσθέτατε;;

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode