share

Σαλάτα με κινόα, μήλο, αγγούρι και ρόκα

από
Σαλάτα με κινόα, μήλο, αγγούρι και ρόκα

Πριν μέρες σε συζήτηση με γείτονα που μοιραζόμαστε γεύσεις ανέφερα τη λέξη σαλάτες και πήρα την απάντηση ότι θέλει να ασχοληθεί περισσότερο με αυτές γιατί πιστεύει ότι δεν φτιάχνουμε, γενικώς, ιδιαίτερες σαλάτες.

Πήρε ως απάντηση ότι προφανώς δεν έχει δει τις δικές μου σαλάτες Περίμενε είπα θα δεις και μια ακόμη ιδιαίτερη.

Είχα αγοράσει μια κόκκινη ρόκα και ήθελα να παίξω με αυτή. Διαβάζοντας και μαρκάροντας συνταγές σε βιβλίο μου από την πιο διάσημη αγορά του Λονδίνου είδα μια ιδέα με κινόα και διάφορα άλλα υλικά που εγώ βέβαια δεν είχα ούτε θα μπορούσα να βρω.

Πειραματίστηκα με ότι μπορούσα να βρω άμεσα και έγινε η σαλάτα που σας παρουσιάζω.

Συνόδευσα με αυτή την ψητή μου τσιπούρα.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε και μια μπριτζόλα ή κάποια άλλο ψητό κρέας ή να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα.

Πληροφορίες για την κινόα μπορείτε να δείτε εδώ.

Σαλάτα με κινόα, μήλο, αγγούρι και ρόκα

1 άτομο

Συστατικά
  

  • 50 γρ κινόα
  • 1/4 ξινόμηλο
  • 1 μικρό αγγούρι
  • μερικά φύλλα ρόκας
  • 1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 1 κουτ. σουπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού τζίτζερ σε σκόνη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Οδηγίες
 

  • Βάζουμε την κινόα σε σουρωτήρι και την ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
    Την μεταφέρουμε σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τετραπλάσιο της ποσότητας της.
    Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας ( με διαβάθμιση 0-9 στο 5) και βράζουμε για 20 λεπτά παρατηρώντας να βγουν οι μικρές άσπρες ουρές.
    Στραγγίζουμε και κρυώνουμε με κρύο νερό.
  • Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
    Καθαρίζουμε και κόβουμε το αγγούρι στη μέση, αφαιρούμε τυχόν μεγάλα σπόρια με ένα κουταλάκι και το κόβουμε σε κύβους.
    Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε κύβους.
    Παίρνουμε τα τρυφερά φύλλα από τη ρόκα.
  • Σε ένα μικρό βάζο βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανκατεύουμε καλά.
  • Σε σαλατιέρα ή σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε την κινόα το αγγούρι το μήλο και τα μισά φύλλα της ρόκας. Ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλα της ρόκας και προσθέτουμε το ντρέσινγκ και λίγο επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
    Σερβίρουμε.
  • Εγώ συνόδευσα όπως είπα την ψητή στο BBQ τσιπούρα μου.

Σημειώσεις

Αντί του μήλου μπορούμε να προσθέσουμε αχλάδι ή μάνγκο.
Άλλα λαχανικά που θα μπορούσαν να προτεθούν είναι αμπελοφάσουλα στην εποχή τους ή και διάφορα μυριστικά, όπως  βασιλικός ή δυόσμος. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode