Μαγιονέζα σπιτική
ΥΛΙΚΑ1ποτήρι νερό2 1/2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ1 ποτήρι λάδι ραφινέ1 κουταλάκι ξύδι1 κρόκο αυγού1 λεμόνιαλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗΔιαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο και ρίχνετε το διαλυμένο…
Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό
ΥΛΙΚΑ500 γραμ. Λιγκουίνι100 γραμ. καπνιστό σολομό σε μικρά κομματάκιαψιλοκομμένο άνιθο (τα πάνω – πάνω)1/2 κρασοπότηρο βότκαλάδι-αλάτι-πιπέρικρέμα γάλακτος λάιτ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζουμε τα λιγκουίνι και κρατάμε μισό φλιτζάνι νερό.Σωτάρουμε τον σολομό στο λάδι…
Στάκα με αυγά
ΥΛΙΚΑ1/2 στάκα2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι3-4 αυγάαλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗΒάζουμε την στάκα σε ένα τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε την στάκα να λιώσει.Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε…
Αρνί με γιαούρτι
ΥΛΙΚΑ1 μπούτι αρνίλίγο βούτυρο1/2 λεμόνι700 γραμμ. γιαούρτι2 σκελίδες σκόρδο1 αυγόαλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗΒάζουμε το αρνί σε πήλινο ή ταψί (αν δεν έχουμε πήλινο) το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για λίγο.…
Κοτόπουλο με φέτα
ΥΛΙΚΑ1 κοτόπουλο2 κρεμμύδια ξεράλίγο ελαιόλαδο100-150 γραμ. κρέμα γάλακτος light200 γραμ. φέτα κατά προτίμηση όχι αλμυρήαλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗΑλατίζουμε το κοτόπουλο. Σε μία κατσαρόλα κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους,ρίχνουμε και το λάδι…
Αρνάκι στη λαδόκολα
ΥΛΙΚΑ1 μπούτι αρνιού2 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλεςελάχιστο λάδι αλάτι – πιπέρι1 λαδόκολλααλουμινόχαρτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗΠαίρνουμε την λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω το μπουτάκι…
Μαρινάδα για χοιρινό κρέας
ΥΛΙΚΑ2 ποτήρια λευκό κρασί1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους2 πιπεριές φλάσκες χοντροκομμένες2 ντομάτες χοντροκομμένεςαλάτι – πιπέρι – ρίγανη – θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗΤα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και στην συνέχεια…
Κέικ αρμυρό
ΥΛΙΚΑ
3 κούπες φαρίνα
250 γραμ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
4 αυγά
1 κούπα γάλα
6-7 φέτες ζαμπόν (κομμένες σε κυβάκια)
350 γραμ. φέτα τριμμένη
1 κόκκινη πιπεριά φλάσκα κομμένη…
Ζύμη για τυροπιτάκια
ΥΛΙΚΑ1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ150 γραμ. μαργαρίνη1 κούπα γιαούρτι1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗΒάζουμε στο μίξερ την μαργαρίνη με το αλάτι και τα…
Παστέλι αμυγδάλου
ΥΛΙΚΑ2 κούπες αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρδισμένα1 κούπα ζάχαρηλίγο λικέρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΤα βράζουμε σε μία κατσαρόλα μέχρι να καραμελώσουν.Αδειάζουμε την κατσαρόλα σε μάρμαρο και το αφήνουμε να κρυώσει 2-3 λεπτά.Στην συνέχεια το…