Κολοκύθα γεμιστή με λουκάνικο και μήλο
Για τις ιδιαίτερες κολοκύθες μιλήσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση.
Τότε είχα δώσει τη συνταγή για ψητή red kuri. Σήμερα γέμισα μια acorn και πάλι το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε. Η γέμιση σε…
Πως αρωματίζουμε ελαιόλαδο και ξίδι
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή συνηθίζω να προσθέτω διάφορα αρωματικά σε ελαιόλαδο και ξιδι.
Συνήθως προσθέτω καυτερές πιπεριές, σκόρδο, δεντρολίβανο ή θυμάρι.
Αφού έφτασαν μικρές καυτερές πιπεριές στο σπίτι, πρώτα φωτογραφήθηκαν…
Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι
Λίγο φύλλο κανταΐφι που είχε περισσέψει από άλλη παρασκευή αναζητούσε την τύχη του.
Σκέφτηκα ότι υπήρχαν και λίγα τυριά και θα ήταν μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσω μια αλλιώτικη τυρόπιτα,…
Γνωριμία με ιδιαίτερες κολοκύθες – Κολοκύθα ψητή
Όπως είχα γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση, είχα την τύχη να γνωρίσω ένα ζευγάρι παραγωγών οι οποίοι καλλιεργούν ιδιαίτερες ποικιλίες κάποιων λαχανικών.
Μεταξύ αυτών είναι και τρία είδη κολοκύθας, τα οποία…
Πίτες σχάρας
Την αγάπη μου για τις πίτες την έχω δηλώσει πολλές φορές και υπάρχουν πολλές προτάσεις για πίτες στη σελίδα.
Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για μια παραλλαγή πίτας, “ατομικής” θα την…
Τάρτα με Κρητικά τυριά
Οι τάρτες, αρμυρές και γλυκές είναι από τα αγαπημένα μου και φροντίζω συχνά να σκαρώνω μια.
Πριν λίγες μέρες βρέθηκα στο κέντρο, στην οδό Ευριπίδου έχει ένα πρατήριο Κρητικών προϊόντων…
Πικάντικο κολοκυθο – φακόρυζο
Χτες είχα τη μεγάλη τύχη να γνωρίσω από κοντά ένα νέο ζευγάρι παραγωγών και να μου δώσουν ιδιαίτερες κολοκύθες από την παραγωγή τους. Παλιότερα είχα βρει τα χρωματιστά καρότα τους…
Χταπόδι με πατάτες στην κατσαρόλα
Η αείμνηστη Εύη Βουτσινά στο ” Άστεων Γεύσεις ” δίνει μια συνταγή για χταπόδι μαγειρευτό, αναφέροντας ότι τη συνταγή την οφείλει σε φίλη της από την Κέρκυρα.
Επειδή έχω εμπιστοσύνη…
Κέικ με αχλάδια και χουρμάδες
Δυο αχλάδια ώριμα και μερικοί χουρμάδες που υπήρχαν στο ψυγείο στάθηκαν η αφορμή για αναζήτηση συνταγής κέικ, προκειμένου να ευχαριστήσω και το σύντροφο μου που είπε ότι έχω πολλές μέρες…
Μαρμελάδα με λεμόνια ντομάτες και γλυκό κρασί
Οι δύσκολες ώρες ξεπερνιούνται πάντα είτε λύνοντας σταυρόλεξα είτε ξεφυλλίζοντας βιβλία μαγειρικής, περιοδικά ή ντοσιέ με διάφορες σημειώσεις ή αποκόμματα τα οποία ως επί το πλείστον είναι κιτρινισμένα από το…