Ζελέ με ροζέ κρασί και ροδοπέταλα

Ζελέ με ροζέ κρασί και ροδοπέταλα

Όλοι έχουμε συνηθίσει στην πρόσκληση ελάτε να πιούμε ένα ποτήρι κρασί, είτε αυτό συνοδεύεται από ένα πλούσιο γεύμα, είτε από μερικά μεζεδάκια.  Όμως το  κρασί μπορεί κάλλιστα να προστεθεί και…
Clafutis  με κεράσια και μπύρα

Clafoutis με κεράσια και μπίρα

Το Clafoutis  είναι ένα γλύκισμα που φτιάχνεται με φρέσκα φρούτα και επικάλυψη από ένα  κουρκούτι. Η προσθήκη μπίρας στο συγκεκριμένο είναι μια ιδέα που είχα διαβάσει παλιότερα σε  συνδρομητικό περιοδικό.…
Σπαγγέτι με ανοιξιάτικα λαχανικά

Σπαγγέτι με ανοιξιάτικα λαχανικά

Τέσσερα μικρά κολοκυθάκια που υπήρχαν στο ψυγείο στάθηκαν η αφορμή για αυτή τη μακαρονάδα και έτσι απλά και γρήγορα έγινε ένα χορταστικό πιάτο. Τώρα που τα λαχανικά είναι στα καλύτερα…
Κέικ με φρέσκα βερίκοκα

Κέικ με φρέσκα βερίκοκα

Την τρίτη Κυριακή του Μαΐου συνηθίζεται να εορτάζεται η ημέρα ψησίματος κέικ, όχι πως έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία αυτό, απλά ψάχνω αφορμές να φτιάξω κέικ. Και αυτή τη φορά έγινε…
Ομελέτα με γλυκοπατάτες και αρακά

Ομελέτα με γλυκοπατάτες και αρακά

Μέσα σε αυτές τις φωτογραφίες που μου στέλνουν τα παιδιά ήταν και αυτή με τη λεζάντα “Spanish omelete with sweet potato” Ania’s recipe. Πέρασαν πολλές μέρες από τότε χωρίς να…
Ζελέ με φράουλες και σιρόπι από άνθη αφροξυλιάς

Ζελέ με φράουλες και σιρόπι από άνθη αφροξυλιάς

Και τα δυο στην εποχή τους, οι καλύτερες φράουλες τώρα, τα άνθη αφροξυλιάς μόλις που τα προλαβαίνουμε. Είχα την εξαιρετική τύχη φίλη να μου φέρει άνθη και έφτιαξα αυτό το…
round-stamp-heading

Δέκα Χρόνια!!

Ο χρόνος κυλά χωρίς να το καταλαβαίνουμε και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι πέρασαν δέκα χρόνια που αυτή η σελίδα είναι στο αέρα. Ας ξετυλίξουμε όμως λίγο το ιστορικό της. Πριν δέκα…
Ρολά κοτόπουλου με χαλούμι τυλιγμένα σε αμπελόφυλλα

Ρολά κοτόπουλου με χαλούμι τυλιγμένα σε αμπελόφυλλα

Τα αμπελόφυλλα στην εποχή τους και εκτός του ότι θα τα συντηρήσουμε για να έχουμε όλο το χρόνο, παλιότερα έχουμε φτιάξει ντολμαδάκια  έχουμε  τυλίξει με αυτά  το γαύρο, και τα…
Σπαράγγια με κουλούρι Θεσσαλονίκης (1)

Τρεις ιδέες με σπαράγγια

Αγόρασα ένα μάτσο σπαράγγια από τη λαϊκή και έπαιξα μαζί τους σε διάφορες παρασκευές, θέλοντας να φτιάξω και πάλι βρώσιμα Πρωτομαγιάτικα στεφάνια και όχι μόνο. Οι δύο ήταν για το…
Κιμαδόπιτα σε στεφάνι

Κιμαδόπιτα σε στεφάνι

Εδώ και μερικά χρόνια έχω καθιερώσει κάθε πρωτομαγιά να φτιάχνω ένα εορταστικό φαγητό με μορφή στεφανιού. Αν ακολουθήσετε αυτόν τον σύνδεσμο θα δείτε μερικά από τα προηγούμενα. Όλα είχαν ξεκινήσει…
Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode