Ρεβίθια με κολοκύθα και κουνουπίδι γιαχνί

Ρεβίθια με κολοκύθα και κουνουπίδι γιαχνί

Εκείνη τη βδομάδα λαχανικών έγινε και αυτό το φαγητό χρησιμοποιώντας ότι υπήρχε στο ψυγείο. Αν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά μπορείτε να  προσθέσετε περισσότερο  μπούκοβο ή περισσότερη καυτερή σάλτσα πιπεριάς.…
Κέικ με σιμιγδάλι φιστίκια και σιρόπι μελιού

Κέικ με σιμιγδάλι φιστίκια και σιρόπι μελιού

Μέρες τώρα δεν είχα φτιάξει γλυκό να μυρίσει το σπίτι και να συνοδεύουμε τον καφέ μας, το τσάι μας, ή το πρωινό μας. Δεν θα μπορούσα να το κατατάξω στα…
Κουνουπίδι με μακαρόνι και σάλτσα τυριών

Κουνουπίδι με μακαρόνι και σάλτσα τυριών

Όταν πας στο Στέλιο και τη Μαρία γυρίζεις φορτωμένη με χιλίων ειδών λαχανικά. Και είναι όλα το ένα καλύτερο από το άλλο. Αφού έγιναν διάφορες σαλάτες, σούπες  και ορεκτικά την…
Πικάντικη κολοκυθόσουπα

Πικάντικη κολοκυθόσουπα

Αρχίζοντας τις δοκιμές για εορταστικές συνταγές έγινε αυτή η σούπα σε πρώτη φάση δοκιμαστικά.. Κατόπιν τη δοκιμάσαμε με μεγάλη και εκλεκτή παρέα σε ένα Κυριακάτικο γεύμα. Μικροί και μεγάλοι ενθουσιάστηκαν,…
Πρασοσέλινο

Πρασοσέλινο

Ένα πιάτο που δοκιμάστηκε πρόσφατα με υλικά που υπήρχαν στο ψυγείο, δέχεται μετατροπές μπορεί να γίνει και με κρέας. Σήμερα στη νηστίσιμη εκδοχή του. Πρασοσέλινο 2 άτομα Συστατικά  2 μικρές σελινόριζες…
Μύδια με πράσο σαφράν και ρύζι

Μύδια με πράσο σαφράν και ρύζι

Κάποια μύδια ήταν στην κατάψυξη και είπα να φτιάξω κάτι με αυτά. Το αρχικό μου σχέδιο είδα ότι δεν μπορούσα να το πραγματοποιήσω, μια άλλη φορά με την κατάλληλη, για…
Tarte tatin με μήλα και cranberry

Tarte tatin με μήλα και cranberry

Μια υπογλυκαιμία την είχα εδώ και μέρες, επιπλέον έχω αρχίσει να ψάχνω για Χριστουγεννιάτικες συνταγές. Εκεί στην αναζήτηση βλέπω στο βιβλίο μου “Year Round” αυτή την τάρτα,  μου καρφώνετε στο…
Ζελέ κυδωνιού

Ζελέ κυδωνιού

Μετά τη μαρμελάδα κυδώνι ρόδι και το παστοκύδωνο έγινε και αυτό το ζελέ κυδωνιού, προκειμένου να αξιοποιηθούν υλικά από τις προηγούμενες παρασκευές. Και αυτά δεν είναι άλλα από τα φλούδια…
Γίδα στη γάστρα με μακαρόνια

Γίδα στη γάστρα με μακαρόνια

Το κρέας της γίδας ή αίγας όπως την λένε στην Κρήτη δεν είναι από αυτά που συναντάς συχνά ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις αλλά ούτε είναι αγαπητό στο ευρύ κοινό. Στα χωριά…
Παστοκύδωνο

Παστοκύδωνο ή κυδωνόπαστο

Επειδή όλα τα πράγματα χρειάζονται ανανέωση και μια δεύτερη μην πω και τρίτη ματιά αυτή η συνταγή ξαναγράφεται κρατώντας κάποια στοιχεία της παλιάς και προσθέτοντας εμπειρίες χρόνων μιας και η…
Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode