Πρασοσέλινο

Πρασοσέλινο

Ένα πιάτο που δοκιμάστηκε πρόσφατα με υλικά που υπήρχαν στο ψυγείο, δέχεται μετατροπές μπορεί να γίνει και με κρέας. Σήμερα στη νηστίσιμη εκδοχή του. Πρασοσέλινο 2 άτομα Συστατικά  2 μικρές σελινόριζες…
Μύδια με πράσο σαφράν και ρύζι

Μύδια με πράσο σαφράν και ρύζι

Κάποια μύδια ήταν στην κατάψυξη και είπα να φτιάξω κάτι με αυτά. Το αρχικό μου σχέδιο είδα ότι δεν μπορούσα να το πραγματοποιήσω, μια άλλη φορά με την κατάλληλη, για…
Tarte tatin με μήλα και cranberry

Tarte tatin με μήλα και cranberry

Μια υπογλυκαιμία την είχα εδώ και μέρες, επιπλέον έχω αρχίσει να ψάχνω για Χριστουγεννιάτικες συνταγές. Εκεί στην αναζήτηση βλέπω στο βιβλίο μου “Year Round” αυτή την τάρτα,  μου καρφώνετε στο…
Ζελέ κυδωνιού

Ζελέ κυδωνιού

Μετά τη μαρμελάδα κυδώνι ρόδι και το παστοκύδωνο έγινε και αυτό το ζελέ κυδωνιού, προκειμένου να αξιοποιηθούν υλικά από τις προηγούμενες παρασκευές. Και αυτά δεν είναι άλλα από τα φλούδια…
Γίδα στη γάστρα με μακαρόνια

Γίδα στη γάστρα με μακαρόνια

Το κρέας της γίδας ή αίγας όπως την λένε στην Κρήτη δεν είναι από αυτά που συναντάς συχνά ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις αλλά ούτε είναι αγαπητό στο ευρύ κοινό. Στα χωριά…
Παστοκύδωνο

Παστοκύδωνο ή κυδωνόπαστο

Επειδή όλα τα πράγματα χρειάζονται ανανέωση και μια δεύτερη μην πω και τρίτη ματιά αυτή η συνταγή ξαναγράφεται κρατώντας κάποια στοιχεία της παλιάς και προσθέτοντας εμπειρίες χρόνων μιας και η…
Κουνουπιδοκεφτέδες

Κουνουπιδοκεφτέδες

Αποχαιρετάμε τα καλοκαιρινά – φθινοπωρινά λαχανικά και υποδεχόμαστε τα χειμωνιάτικα. Όχι πως δεν μπορούμε να βρούμε από όλα πλέον στις αγορές αλλά επιτρέψτε μου να επιμένω όσο μπορώ στην εποχικότητα…
Mufin με καφέ και σοκολάτα

Muffin με καφέ και σοκολάτα

Έτσι για να περνάει η ώρα, παλιά ασχολία,  ξεφυλλίζω βιβλία, περιοδικά, αποκόμματα κλπ. Αυτές τις μέρες ήταν η σειρά κάποιων βιβλίων, άγνωστο το πόσες φορές έχουν ξεφυλλιστεί. Ένα από αυτά…
Εύκολη μακαρονάδα σε ένα σκεύος

Εύκολη μακαρονάδα σε ένα σκεύος

Όσο θυμάμαι τη μητέρα μου από τα πολύ μικράτα μου τα μακαρόνια και άλλα ζυμαρικά τα μαγείρευε μέσα στη σάλτσα τους είτε αυτή ήταν με κρέας είτε μια απλή σάλτσα.…
Brioche

Brioche

Το brioche  είναι Γαλλικής προέλευσης, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η Γαλλική εκδοχή του δικού μας τσουρεκιού. Υπάρχουν διάφορες συνταγές για την παρασκευή του, δεν είμαι σίγουρη για το…
Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode