Μήλα και αχλάδια με επικάλυψη τρίμματος

Μήλα και αχλάδια με επικάλυψη τρίμματος

Όπως έχω γράψει  και σε παλιότερες αναρτήσεις  τα παιδιά μου όταν έρχονται μου φέρνουν διάφορα έντυπα συνταγών με τα οποία εγώ περνώ ώρες χαλάρωσης μελετώντας τα. Πολλά από αυτά τα…
Ψωμί με υγρό προζύμι

Ψωμί με υγρό προζύμι ξανά

Για το υγρό προζύμι έχουμε μιλήσει πριν ένα χρόνο όταν είδα το γιο μου στο Λονδίνο να ζυμώνει ψωμί με αυτό. Τότε ζήλεψα κι άρχισα κι εγώ τους δικούς μου…
Muffins  με μήλο αρώνια και μέλι

Muffins με μήλο αρώνια και μέλι

Όταν έρχονται οι “Άγγλοι” φέρνουν μαζί τους και τις συνήθειες τους αλλά και συνταγές. Κι εγώ άλλο που δε θέλω να σκαρώσω κάτι κάνοντας πάντα τις δικές μου παρεμβάσεις. Τα…
Τάρτα με σοκολάτα και ρόδια

Τάρτα με σοκολάτα και ρόδια

Μετά πολλές οικογενειακές περιπέτειες αλλά και “άγνωστες” παρεμβάσεις στο blog είμαι και πάλι εδώ να γλυκαθούμε. Η σοκολάτα λένε μας φτιάχνει τη διάθεση και τα ρόδια είναι σύμβολα καλής τύχης.…
Τάρτα με σπανάκι άγρια μανιτάρια και ντοματίνια

Τάρτα με σπανάκι άγρια μανιτάρια και ντοματίνια

Μια τάρτα που μπορεί να αποτελέσει κύριο γεύμα, συνοδευτικό σε ένα τραπέζι ακόμη και συνοδευτικό και μόνο για  ένα ποτήρι κρασί ή και μπύρα με φίλους. Τάρτες με σπανάκι έχουμε…
Καυτερή σάλτσα με δαμάσκηνα ντομάτες και άγρια βατόμουρα

Καυτερή σάλτσα με δαμάσκηνα ντομάτες και άγρια βατόμουρα

Μια ιδιαίτερη σάλτσα καυτερή ανάλογα με τα γούστα του καθενός παίζοντας με την προσθήκη καυτερής πιπεριάς. Είναι ιδανική για ψητά κρέατα ή λαχανικά μπορεί να συνοδεύσει επίσης τηγανητά λαχανικά και…
Κέικ με βανίλιες

Κέικ με βανίλιες ή δαμάσκηνα

Καιρό είχα να φτιάξω κέικ και το σημερινό το έχω βάλει στο μάτι εδώ και καιρό. Έλεγα άσε να βγουν τα δαμάσκηνα ή οι βανίλιες και παραλίγο να τελειώσουν αυτά…
Πετιμέζι

Πετιμέζι

Πετιμέζι  ονομάζεται το παχύρρευστο προϊόν από το μούστο των σταφυλιών μετά από βράσιμο, χωρίς προηγούμενη ζύμωση. Ο Γαληνός Έλληνας γιατρός του 2ου αιώνα λέει ότι ονομαζόταν έψημα στην Μικρά Ασία…
Κυδώνι γλυκό του κουταλιού

Κυδώνι γλυκό του κουταλιού

Για τα κυδώνια έχω γράψει πριν χρόνια εδώ την ιστορία τους τη χρήση τους και άλλες πληροφορίες. Γλυκό φτιάχνω κάθε χρόνο αλλά τη συνταγή μου δεν την είχα γράψει εδώ…
"Μουσακάς" με πράσα και χυλοπίτες

“Μουσακάς” με πράσα και χυλοπίτες

Με το που ακούμε τη λέξη μουσακάς το μυαλό μας πάει στο κλασικό πιάτο μελιτζάνες κιμάς μπεσαμέλ αυτό είναι η κλασική έννοια του μουσακά. Παραποιώντας λίγο την έννοια μπορούμε να…
Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode