Τα ανοιξιάτικα λαχανικά μας κλείνουν το μάτι στους πάγκους των αγορών, κολοκυθάκια μαζί με τα λουλούδια τους, σπαράγγια, παντζάρια, αρακάς, κουκιά και λίγες αγκινάρες ακόμη.
Πολλοί οι συνδυασμοί για νόστιμα πιάτα για σαλάτες , κύριο γεύμα ή συνοδευτικό.
Την περασμένη βδομάδα έφτιαξα αυτά τα σπαράγγια και τα ευχαριστηθήκαμε, μια άλλη μέρα το μεσημεριανό μου ήταν μια ομελέτα με σπαράγγια και αγκινάρες ενώ ο σύντροφος μου έφαγε τα αγαπημένα του λαδερά κουκιά, μια άλλη μέρα γέμισα κολοκυθοανθούς με γαρίδες ( η συνταγή τους θα ακολουθήσει) και χτες έφτιαξα αυτή τη σαλάτα με τα παντζάρια.
Την Πρωτομαγιά χάριν αυτοσχεδιασμών βρώσιμων στεφανιών έφτιαξα αυτά τα κολοκυθάκια για συνοδευτικό.
Χρησιμοποίησα ότι υπήρχε στο ψυγείο αλλά επιδέχονται και άλλες προσθήκες που θα σας δώσω στο τέλος της ανάρτησης.
Δεν θα δώσω ακριβείς ποσότητες μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε κάνοντας όσα εσείς θέλετε και να ξέρετε όσα περισσότερα τόσο καλύτερα, τρώγονται στη στιγμή.
- κολοκυθάκια
- Χυμό λεμονιού
- αλάτι
- τυρί κρέμα
- μαρμελάδα jalapeno ή σταγόνες ταμπάσκο
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Με μαντολίνο κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες στην μεγάλη τους διάσταση.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα κολοκυθάκια, αλατίζουμε και περιχύνουμε με χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα.
Όσο πιο πικάντικο είναι το τυρί μας τόσο πιο νόστιμο αποτέλεσμα θα πάρρουμε.
Ως εναλλακτική πρόταση γέμισης προτείνω καπνιστό σολομό με κάποιο πικάντικο αλειφόμενο τυρί και λίγο ρύζι από κάποιο πιλάφι μας και μια πικάντικη σάλτσα. Στην περίπτωση αυτή επιλέξτε κολοκυθάακια λίγο πιο μεγάλα για καλύτερο τύλιγμα.