Κάπαρη

Κάπαρη και καπαρόμηλα

Από πέρσι είχα την τύχη να συναντήσω την κάπαρη, στην αρχή στην αυλή συγγενικού μου εξοχικού και στη συνέχεια μέσω αναζήτησης στην περιοχή. Η κάππαρις η ακανθώδης (Capparis spinosa) είναι…
"Παγωτό" με μασκαρπόνε γιαούρτι και βύσσινα

“Παγωτό” με μασκαρπόνε γιαούρτι και βύσσινα

Όπως είπα πριν μια βδομάδα άρχισαν οι γιορτές της οικογένειας. Αύριο έχουν γενέθλια τα κορίτσια, το πιο μικρό και το πιο μεγάλο της οικογένειας. Έφτιαξα αυτό το γλυκό και ο…
Πανακότα με καφέ

Πανακότα με καφέ

Από αύριο ξεκινούν οι καλοκαιρινές γιορτές της οικογένειας, ονομαστικές και γενέθλια, θα κεραστούμε, ελπίζω, πολλά γλυκά. Ξεκινώντας από τον Απόστολο που αύριο γιορτάζει ονομαστική εορτή και γενέθλια κερνάω αυτή την…
Σαλάτα με  φασολάκια και αμύγδαλα

Σαλάτα με φασολάκια και αμύγδαλα

Στις αγορές από την αρχή του μήνα έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα φασολάκια, τσαουλιά και μπαρμπούνια. Αργούν λίγο τα αμπελοφάσουλα και οι χάντρες, είναι θέμα ημερών. Υπάρχει και κάποια…
"Πίτες της στιγμής" Flat bread

“Πίτες της στιγμής” Flat bread

Αυτές τις πίτες τις έβλεπα εδώ και καιρό στα πιάτα των παιδιών μου, όταν ανταλλάσσουμε φωτογραφίες. Και κάποιο βράδυ που μιλούσαμε, έκανα την ερώτηση για το τι είναι και πως…
Φτερούγες κοτόπουλου με πικάντικο γλάσο

Φτερούγες κοτόπουλου με πικάντικο γλάσο

Ένα απλό και οικονομικό πιάτο που έφτιαξα πριν λίγες μέρες. Αν δεν βρείτε φτερούγες μπορείτε να βάλετε μικρά κοπανάκια ή και μικρά κομμάτια κοτόπουλου. Φτερούγες κοτόπουλου με πικάντικο γλάσο Συστατικά  Για…
Σπαγγέτι με πιπεριές και κουκουνάρι

Σπαγγέτι με πιπεριές και κουκουνάρι

Αφού μάθαμε πως βράζουμε τα ζυμαρικά σήμερα μαγειρεύουμε ένα πολύ εύκολο πιάτο μιας και η ζέστη καλά κρατεί. Χρησιμοποίησα ότι υλικά υπήρχαν στο σπίτι και βγήκε ένα νόστιμο και πικάντικο…
zimarika

Al dente ή όχι;

Πριν χρόνια είχα γράψει ένα άρθρο σχετικά με τα ζυμαρικά που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Μετά από μια “πρόκληση” που δέχτηκα σχετικά με τον όρο al dente ξαναείδα εκείνο το…
Galette με βερίκοκα

Galette με βερίκοκα

Galette είναι ένα είδος τάρτας ανοιχτής η οποία δεν είναι απαραίτητο να ψηθεί σε ταρτιέρα, μπορούμε να την ψήσουμε πάνω σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Η ζύμη της συνήθως…
Σπαράγγια ψητά πάνω σε ένα ντιπ με ταχίνι

Σπαράγγια ψητά πάνω σε ένα ντιπ με ταχίνι

Η επόμενη “σαλάτα” μου είναι πολύ ιδιαίτερη, αλλά αν βρω ξανά σπαράγγια θα την ξαναφτιάξω, άρεσε πολύ και σε φίλο που δοκίμασε. Είναι πανεύκολη και επιδέχεται κι αυτή αλλαγές. Εγώ…
Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode