Ζυμαρικά με σάλτσα από αβοκάντο, βασιλικό και μαϊντανό

Ζυμαρικά με σάλτσα από αβοκάντο, βασιλικό και μαϊντανό

Είναι εκείνα τα βράδια που προσπαθείς να φας μόνο φρούτο και τσουπ μια φωτογραφία φτάνει στο κινητό με το φαγητό που τρώνε τα παιδιά σου. Πιστέψτε με αυτό  από τη…
Σπαράγγια ψητά με τυρί φέτα και ελιές

Σπαράγγια ψητά με τυρί φέτα και ελιές

Ξέρω δεν είναι η εποχή των σπαραγγιών, αλλά βρέθηκαν μπροστά μου σε μεγάλο ΣΜ και τα αγόρασα ως μια εναλλακτική λύση για συνοδευτικό. Ήταν μια ιδέα που είχα δει σε…
Κρύα σούπα με πεπόνι και αγγούρι

Κρύα σούπα με πεπόνι και αγγούρι

Αυτή τη σούπα τη δοκίμασα πριν ένα μήνα στο σπίτι του γιου μας,  φτιαγμένη από την Ania. Ήταν το πρώτο πιάτο σε εκείνο το δείπνο μας. Φρόντισα να πάρω τη…
Κεφτεδάκια μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι

Κεφτεδάκια μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι

Τα ζυμαρικά είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα, μια έως και δυο φορές την εβδομάδα είναι στο τραπέζι μας. Για το λόγο αυτό βρίσκω διάφορους συνδυασμούς με λαχανικά ή θαλασσινά…
Πρωινό με κεφίρ και φρούτα

Πρωινό με κεφίρ και φρούτα

Όπως έχω πει και παλιότερα το πρωινό γεύμα είναι το βασικότερο της ημέρας. Στο σπίτι μας δεν το παραλείπουμε σχεδόν ποτέ και κατά καιρούς ψάχνω νέες ιδέες με διαφορετικά προϊόντα…
Σπαγγέτι με πιπεριές και κάπαρη

Σπαγγέτι με πιπεριές και κάπαρη

Μια εύκολη συνταγή, που αν δεν κάνω λάθος οι Ιταλοί την ονομάζουν πεπερονάτα, δεν γνωρίζω την αυθεντική Ιταλική συνταγή και η δική μου εκδοχή είναι προσαρμογή από ένα περιοδικό, από…
Σαλάτα με καρπούζι και φέτα

Σαλάτα με καρπούζι και φέτα

Αυτή τη σαλάτα τη δοκίμασα για πρώτη φορά, από τα χέρια της μεγάλης μας κόρης, στο Λονδίνο σε ένα δείπνο μας. Για τα υπόλοιπα του δείπνου θα μιλήσουμε μια άλλη…
Κοτόπουλο κάρυ

Κοτόπουλο κάρυ

Εδώ που βρίσκομαι αυτό τον καιρό, πέραν του ότι δοκιμάζω πιάτα από τη Διεθνή κουζίνα άρχισα να μαγειρεύω κι εγώ κάποια, με την καθοδήγηση της κόρης, μιας και η ίδια…
Χούμους με ρεβίθια και αβοκάντο

Χούμους με ρεβίθια και αβοκάντο

Το χούμους είναι ένα ντιπ με καταγωγή από την Αίγυπτο που παρασκευάζεται κυρίως από ρεβίθια, πήρε την ονομασία από την Αραβική  λέξη χούμους που σημαίνει ρεβίθια. Στα αλεσμένα ρεβίθια προστίθενται…
Φοκάτσια με πατάτες σκόρδο και δεντρολίβανο

Φοκάτσια με πατάτες σκόρδο και δεντρολίβανο

Φοκάτσια ή πιο σωστά φοκάτσα είναι ένα παρασκεύασμα Ιταλικής προέλευσης, θα μπορούσαμε να το αντιστοιχίσουμε με τη δική μας τη λαγάνα, όμως αυτό είναι περισσότερο φουσκωμένο και αφράτο. Είναι ένα…
Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode