Τάρτα με ραβέντι και κρέμα
Μια τάρτα που έγινε προκειμένου να αξιοποιηθεί το ραβέντι που δεν έγινε μαρμελάδα.
Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από κάποια ταρτάκια που βρήκα σε παλιό περιοδικό μου.
Μικρές φόρμες δεν είχα…
Μαρμελάδα με ραβέντι και σαγκουίνια
Το ραβέντι ή rhubarb είναι ένα πολυετές ποώδες φυτό και οι μίσχοι του είναι βρώσιμοι όχι όμως τα φύλλα.
Καλλιεργείται σε πολλές περιοχές σε θερμοκήπια ή και αγρούς. Είναι διαθέσιμα…
Σουπιές με μανιτάρια
Μια φορά το μήνα στο σπίτι φτάνουν τα καλύτερα μανιτάρια από το κτήμα Μαρίας Τσατίρη
Αυτή τη φορά ήρθαν λίγα περισσότερα και μέχρι στιγμής έχω σκεφτεί διάφορους τρόπους να τα…
Κρέπες με φρούτα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα
Τι καλύτερο για ένα πρωινό ξεκίνημα ή ένα απογευματινό συνοδευτικό του τσαγιού μας ή του καφέ μας, από μια κρέπα με φρούτα μέλι ή πετιμέζι και επικάλυψη ξηρούς καρπούς και…
Μινεστρόνε σούπα
Μινεστρόνε είναι μια σούπα μάλλον πηχτή και φτιάχνεται από διάφορα λαχανικά με την προσθήκη φασολιών ή όχι, ζυμαρικών σε μικρό σχήμα ή σπαγγέτι ψιλοκομμένα και κομματιών πανσέτας ή μπέικον προαιρετικά.…
Ρολά κανέλας με καρύδια
Ρολά κανέλας δεν είχα φτιάξει ποτέ, ζήλεψα κάποια που είδα να φτιάχνει η κόρη και ένα απόγευμα που ήθελα να ταξιδέψω αλλού το μυαλό ασχολήθηκα με αυτά τα ρολά.
Λόγω…
Ιταλικά paccheri με σάλτσα μανιταριών
Πριν τις γιορτές είχαμε πάει σε ένα bazaar που διοργάνωναν οι πρεσβείες διαφόρων χωρών.
Στο περίπτερο της Ιταλικής πρεσβείας εκτός του ότι φάγαμε τα καλύτερα αγοράσαμε και κάποια Ιταλικά προϊόντα,…
Μανιταρόπιτα με σπιτικό φύλλο
Όταν στο σπίτι έχεις τα καλύτερα μανιτάρια φτιάχνεις και μια μανιταρόπιτα.
Έχουμε κι άλλη συνταγή της Λίνας λίγο διαφορετική από τη δική μου, χτες όμως ήθελα να αξιοποιήσω τα υλικά…
Κέικ με κόκκινο γκρέιπ φρουτ
Για το γκρέιπ φρουτ και τις ιδιότητες του, έχω γράψει παλιότερα δυο λόγια όταν έφτιαχνα αυτή μαρμελάδα με την προσθήκη ουίσκι, μπορείτε να διαβάστε εδώ.
Πρόσφατα είχα φτιάξει αυτή τη …
Ντοματίνια γεμιστά πάνω σε αλμυρά μπισκότα.
Ένα απλό συνοδευτικό, μπορεί να γίνουν τα μπισκότα από την προηγούμενη μέρα και να στολιστούν λίγο πριν το τραπέζι ή να γίνουν ένα συνοδευτικό για ένα ποτήρι κρασί.
Με το…