Tripoline με σπαράγγια και πέστο βασιλικού

Tripoline με σπαράγγια και πέστο βασιλικού

Τα tripoline  είναι ένα είδος  ζυμαρικού με σχήμα πλατύ -μακρύ  με ραβδώσεις. Μπορεί να το συναντήσουμε και mafaldine. Αντί αυτού μπορούμε να βάλουμε ένα λιγκουίνι ή ταλιατέλες. Έφερα ένα πακέτο…
Κέικ με ραβέντι

Κέικ με ραβέντι (Rhubarb)

Αρχίζω ένα αφιέρωμα με συνταγές με υλικά που με επηρέασαν στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Λονδίνο. Κάθε φορά που επισκέπτομαι το Λονδίνο τα παιδιά μου έχουν πρόγραμμα επίσκεψης σε αγορές…
Καλαμαράκια πικάντικα στο γκριλ

Καλαμαράκια πικάντικα στο γκριλ

Μια πολύ εύκολη συνταγή ιδέα της κόρης μου, δοκιμάστηκε σήμερα και άρεσε πολύ!! Ένα μεζεδάκι πολύ γρήγορο για ουζάκι ή μπίρα ή για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Καλαμαράκια πικάντικα…
Μάγδα

Προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη από φιλικά Blog

Εκεί που έκανα τα σχέδια για το ταξίδι μας  μου ήρθε και η ιδέα να σας χαιρετίσω με προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη αλλά όχι δικές μου. Επικοινώνησα στα βιαστικά με…
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι “ολόκληρο”

Ο τίτλος της συνταγής “ολόκληρο” έρχεται να διαχωρίσει αυτό το γλυκό από εκείνο, που σταθερά είναι στις προτιμήσεις σας εδώ και πολύ καιρό, αυτό που φτιάχνω με τις φλούδες μόνο…
Lemon curd

Lemon curd κοινώς Λεμονόκρεμα

Πριν λίγες μέρες η φίλη και blogger  Μαρία μου έστειλε φρούτα από τον κήπο της, γκρέιπ φρουτ  και λεμόνια. Τα γκρέιπ φρουτ έγιναν μαρμελάδα με ουίσκι. Με τα λεμόνια έφτιαξα…
Χοιρινό με προβάτσες

Χοιρινό με προβάτσες

Σήμερα ταξιδεύουμε γευστικά στη Νάξο με συνταγή που μου παραχώρησε η εξαδέλφη μου Ιωάννα. Την Ιωάννα σας την έχω συστήσει κι άλλες φορές όταν μας είχε φιλοξενήσει σε μια μικρή…
Κοπανάκια κοτόπουλου με κάπαρη και μαρμελάδα

Κοπανάκια κοτόπουλου με κάπαρη και μαρμελάδα περγαμόντου

Η σημερινή μου συνταγή  είναι πρόταση της κ. Μαρίας Διακάτου, μου πρότεινε την ιδέα όταν ζήτησα προτάσεις για το που θα μπορούσα να βάλω μια μαρμελάδα περγαμόντου Bitter. Την κ.…
Kosheri

Kosheri

Κι από  προηγούμενη ανάρτηση που ήταν από τις Σέρρες σήμερα πάμε λίγο πιο μακρυά στην Αίγυπτο. Το Kosheri  ή  Koshari είναι ένα Αιγυπτιακό πιάτο του 19ου αιώνα, φτιαγμένο από φακές…
Κουνουπίδι με μακαρονάκι και πανσέτα

Κουνουπίδι με μακαρονάκι και πανσέτα στο φούρνο

Ή πως θα μπορούσες να πείσεις τους δύσκολους να φάνε κουνουπίδι. Βέβαια εγώ δεν έχω αυτή τη στιγμή κανένα δύσκολο στο σπίτι αλλά ξέρω πολλούς που με τη μυρωδιά και…
Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode