Μανιτάρια γεμιστά με κινόα ανθότυρο και καρύδια
Όταν έχεις πολύ καλή πρώτη ύλη θέλεις να κάνεις από κάτι απλό μέχρι κάτι ασυνήθιστο.
Και εγώ συνήθως θέλω οι πειραματισμοί μου να γίνονται με περίεργους συνδυασμούς χωρίς πάντα να…
Μαρμελάδα μάνγκο με φρούτα του Πάθους και λάιμ
Πάλι μια συνταγή από τις ταξιδιωτικές μου επιρροές και το νέο μου βιβλίο 200 jams & preserves.
Συνήθως στα ταξίδια μας τα ελάχιστα ψώνια που κάνω είναι βιβλία και περιοδικά…
Tripoline με σπαράγγια και πέστο βασιλικού
Τα tripoline είναι ένα είδος ζυμαρικού με σχήμα πλατύ -μακρύ με ραβδώσεις. Μπορεί να το συναντήσουμε και mafaldine. Αντί αυτού μπορούμε να βάλουμε ένα λιγκουίνι ή ταλιατέλες.
Έφερα ένα πακέτο…
Κέικ με ραβέντι (Rhubarb)
Αρχίζω ένα αφιέρωμα με συνταγές με υλικά που με επηρέασαν στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Λονδίνο.
Κάθε φορά που επισκέπτομαι το Λονδίνο τα παιδιά μου έχουν πρόγραμμα επίσκεψης σε αγορές…
Καλαμαράκια πικάντικα στο γκριλ
Μια πολύ εύκολη συνταγή ιδέα της κόρης μου, δοκιμάστηκε σήμερα και άρεσε πολύ!!
Ένα μεζεδάκι πολύ γρήγορο για ουζάκι ή μπίρα ή για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Καλαμαράκια πικάντικα…
Προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη από φιλικά Blog
Εκεί που έκανα τα σχέδια για το ταξίδι μας μου ήρθε και η ιδέα να σας χαιρετίσω με προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη αλλά όχι δικές μου.
Επικοινώνησα στα βιαστικά με…
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι “ολόκληρο”
Ο τίτλος της συνταγής “ολόκληρο” έρχεται να διαχωρίσει αυτό το γλυκό από εκείνο, που σταθερά είναι στις προτιμήσεις σας εδώ και πολύ καιρό, αυτό που φτιάχνω με τις φλούδες μόνο…
Lemon curd κοινώς Λεμονόκρεμα
Πριν λίγες μέρες η φίλη και blogger Μαρία μου έστειλε φρούτα από τον κήπο της, γκρέιπ φρουτ και λεμόνια.
Τα γκρέιπ φρουτ έγιναν μαρμελάδα με ουίσκι. Με τα λεμόνια έφτιαξα…
Χοιρινό με προβάτσες
Σήμερα ταξιδεύουμε γευστικά στη Νάξο με συνταγή που μου παραχώρησε η εξαδέλφη μου Ιωάννα.
Την Ιωάννα σας την έχω συστήσει κι άλλες φορές όταν μας είχε φιλοξενήσει σε μια μικρή…
Κοπανάκια κοτόπουλου με κάπαρη και μαρμελάδα περγαμόντου
Η σημερινή μου συνταγή είναι πρόταση της κ. Μαρίας Διακάτου, μου πρότεινε την ιδέα όταν ζήτησα προτάσεις για το που θα μπορούσα να βάλω μια μαρμελάδα περγαμόντου Bitter.
Την κ.…