Χοιρινοί χοντροκομένοι κεφτέδες με πράσο και αυγόξυδο

Χοιρινοί χοντροκομένοι κεφτέδες με πράσο και αυγόξυδο

Τίτλος συνταγής και εκτέλεση από το βιβλίο ” ο Χρήστος Μαντίδης Αναβιώνει το Σερραϊκό Τραπέζι” Πριν λίγες μέρες είχα την τύχη να παραβρεθώ στην παρουσίαση αυτού τη βιβλίου που έγινε…
Μανιτάρια με σταμναγκάθι φρικασέ

Μανιτάρια με σταμναγκάθι φρικασέ

Ξέρω ότι έχω χαθεί τελείως, αλλά οι υποχρεώσεις αυξημένες και ο χρόνος πολύ λίγος  για να ανεβάζω συχνά συνταγές. Παρακολουθώ όμως τα πάντα μην νομίζετε. Η συνταγή αυτή είναι πολύ…
Φωτο (1)

Σαν σήμερα πριν 100 χρόνια

Σήμερα δεν θα γράψω συνταγές, είναι για μένα μια μέρα  γεμάτη συγκίνηση, αφιερωμένη στους γεννήτορες και ιδιαίτερα στον πατέρα, ο οποίος ήρθε σ’ αυτόν τον κόσμο πριν 100 χρόνια. Με το λιτό…
Φασολάδα

Φασολάδα

Γράφω τόσα χρόνια και μια φασολάδα δεν έτυχε να δει το φως της “διασημότητας”. Βέβαια να λέμε την αλήθεια δεν είναι ένα φαγητό που το μαγειρεύω συχνά, τη θέση της…
Πρόσφορο

Πρόσφορο – Λειτουργιά

Πρόσφορο ή λειτουργιά όπως το θυμάμαι εγώ, αποκαλούμε τον άρτο που προσφέρουν οι πιστοί στο Ναό για να τελεστεί η Θεία Ευχαριστία. Υπάρχει ολόκληρο τελετουργικό για την προετοιμασία του και…
Κοτόπουλο με μπρόκολο και πουρέ γλυκοπατάτας

Κοτόπουλο με μπρόκολο και πουρέ γλυκοπατάτας

Δεν ξέρω αν σε άλλους food bloggers συμβαίνει ότι και σε μένα. Δηλαδή να βρίσκεις στο αρχείο σου φωτογραφίες φαγητών, που έγιναν πριν χρόνια, να μην υπάρχει σχετική ανάρτηση και…
Πρασόπιτα

Πρασόπιτα

Αφού γράφτηκε το φύλλο για τις πίτες ας φτιάξουμε και καμιά τώρα, γιατί η αλήθεια να λέγετε πως γίνεται να δηλώνω μεγάλη αγάπη για τις πίτες και να μην έχω…
Άνοιγμα φύλλου βίντεο (1)

Άνοιγμα φύλλου για πίτες

Καλή χρονιά σε όλες και όλους απανταχού. Ο νέος χρόνος εδώ αρχίζει με ανάρτηση γεμάτη μνήμες, συγκίνηση, γέλια και καταγραφές. Παλιότερα έγραψα εδώ μια ανάρτηση σχετικά με την ιστορία της…
Panettone  με υγρό προζύμι

Panettone με υγρό προζύμι

Το penattone  είναι ένα είδος γλυκού ψωμιού με καταγωγή από το Μιλάνο της Ιταλίας. Παρασκευάζεται συνήθως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Βραζιλία, τη…
Σπαγγέτι με λαχανάκια Βρυξελλών και σάλτσα PIRI PIRI - SPAROZA

Σπαγγέτι με λαχανάκια Βρυξελλών και σάλτσα PIRI PIRI της SPAROZA

Νέοι πειραματισμοί με νέα προϊόντα. Υπήρχε στο μυαλό αυτή η συνταγή για σπαγγέτι και λαχανάκια Βρυξελλών, στο δρόμο προστέθηκε και η ιδέα αυτής της σάλτσας μετά από συζήτηση με την…
Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode