Πετιμέζι
Πετιμέζι ονομάζεται το παχύρρευστο προϊόν από το μούστο των σταφυλιών μετά από βράσιμο, χωρίς προηγούμενη ζύμωση.
Ο Γαληνός Έλληνας γιατρός του 2ου αιώνα λέει ότι ονομαζόταν έψημα στην Μικρά Ασία…
Κυδώνι γλυκό του κουταλιού
Για τα κυδώνια έχω γράψει πριν χρόνια εδώ την ιστορία τους τη χρήση τους και άλλες πληροφορίες.
Γλυκό φτιάχνω κάθε χρόνο αλλά τη συνταγή μου δεν την είχα γράψει εδώ…
“Μουσακάς” με πράσα και χυλοπίτες
Με το που ακούμε τη λέξη μουσακάς το μυαλό μας πάει στο κλασικό πιάτο μελιτζάνες κιμάς μπεσαμέλ αυτό είναι η κλασική έννοια του μουσακά.
Παραποιώντας λίγο την έννοια μπορούμε να…
Μαρμελάδα σύκου με μπαχαρικά
Φέτος είχα τη μεγάλη τύχη να φτάσουν στο σπίτι πολλά σύκα κι ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους φίλους που είχαν την καλή διάθεση να τα προσφέρουν.
Σκέφτηκα να πειραματιστώ με…
Τάρτα με κολοκύθα και κρεμμύδια Ζακύνθου
Κάποια προϊόντα στην Αθήνα δεν τα βρίσκεις πάντα όπως π.χ. τα κρεμμύδια Ζακύνθου τα οποία τα βρίσκω μόνο σε ένα ΣΜ και μόνο τέτοια εποχή.
Είχε πέσει στη ματιά μου…
Τάρτα με μήλα και αρώνια
Σήμερα κερνάω γλυκό έχουμε γιορτή στο σπίτι.
Αυτή η τάρτα άλλα έλεγε στην αρχική της ιδέα αλλά εγώ έκανα άλλα με υλικά που υπήρχαν στο σπίτι και με τα αρώνια…
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γλυκό κρασί και χυλοπίτες με πέστο ρόκας
Όταν ρωτάς τι θα φάμε και οι απαντήσεις είναι ένας τίτλος μιας συνταγής από τα περιεχόμενα ενός βιβλίου που υπήρχε πάνω στον καναπέ για το τι θα προκύψει ποτέ δεν…
Πένες με μελιτζάνες σαν “τούρτα”
Ο τίτλος της συνταγής είναι δικός μου στα Ιταλικά το λένε timballo di maccheroni.
Έπεσε στη ματιά μου σε Αγγλικό περιοδικό που παρουσίαζε Ιταλική κουζίνα και είναι πρόταση του Giorgio…
Γλυκό του κουταλιού κίτρο
Σίγουρα τέτοια εποχή κανείς δεν φανταζόταν ότι θα έφτιαχνα γλυκό κίτρο.
Έλα όμως που οι φίλες μου έχουν δέντρο στο εξοχικό τους που όλο το χρόνο κάνει κίτρα κι επειδή…
Μαρμελάδα κράνα
Τα κράνα είναι οι καρποί του δέντρου κρανιά, κατ΄άλλους είναι θάμνος, εγώ όλες όσες συνάντησα στο χωριό είναι δέντρα και μάλιστα κάποια όχι εύκολα προσβάσιμα από τη γη.
Με τους…