Σαλάτα φασολιών πάνω σε “πουρέ” αγκινάρας
Εποχή της αγκινάρας και οι πειραματισμοί πάνε και έρχονται. Την 25η Μαρτίου έφτιαξα σκορδαλιά με αυτές, πολύ σύντομα θα σας δώσω τη συνταγή της.
Και το επόμενο πείραμα έγινε βασιζόμενο…
Ριγανο-ταραμοκεφτέδες
Για την Όλγα σας έχω μιλήσει και άλλες φορές, οι αναρτήσεις της είναι ένας θησαυρός. Μπορεί κανείς στη σελίδα της να βρει λαογραφικά και μυθολογικά θέματα, παραδόσεις και παραμύθια, με…
Κοτόπουλο με κριθαράκι και αμύγδαλα
Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που φάγαμε πριν λίγες μέρες, μια πρόταση για κάθε μέρα, αλλά και για ένα εορταστικό γεύμα ίσως και Πασχαλινό γιατί όλοι δεν τρώνε αρνί ή…
Κιμαδοπιτάκια
Κιμαδόπιτα η κόρη κιμαδοπιτάκια η μάνα. Ζήλεψα, ψέμα να πω και θυμήθηκα κάτι που είχα δει σε περιοδικό που μου είχε φέρει ε τι να κάνω τα έφτιαξα.
Ότι πρέπει…
Κέικ με αχλάδια και επικάλυψη κραμπλ με αμύγδαλα
Όταν ανάβει ο φούρνος εκτός φαγητού καμιά φορά γίνεται και γλυκό, για τις ανάγκες του απογευματινού μας τσαγιού και όχι μόνο.
Τον τελευταίο μήνα είμαι τυχερή και βρίσκω καλά αχλάδια,…
Σπαγγέτι με σπαράγγια και άγρια ρόκα
Όταν έχεις πολλά σπαράγγια, τα οποία μάλιστα μάζεψες μόνη σου τα βάζεις παντού, σε σαλάτα, στο πρωινό σου, σε πίτσα, σε τάρτες σε πίτες με ψάρι και άλλα πολλά. Αν…
Λεμονάτα ρεβίθια με λαχανάκια Βρυξελλών και κάρυ
Στην εποχή τους τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα βρίσκω σε πάγκο της λαϊκής μας, υπάρχουν και στα ΣΜ.
Η Γιάννα την προηγούμενη εβδομάδα τα έκανε μια υπέροχη σαλάτα, δεν πρόλαβα να…
Κέικ με σάλτσα μήλου και ξηρούς καρπούς
Είπα να τακτοποιήσω τα ατακτοποίητα, βάζα εδώ βάζα εκεί βάζα και πιο πέρα.
Καταγραφές σε χαρτί σε υπολογιστή αλλά ποτέ ενημερωμένα, μη μου πείτε ότι δεν σας συμβαίνει.
Και εκεί…
Φιλέτο κόκκινου τόνου πάνω σε πιπεριές ελιές και κάπαρη
Για το φιλέτο κόκκινου τόνου έχουμε μιλήσει ξανά εδώ, πιστεύω ότι είναι από τα καλύτερα φιλέτα ψαριού που έχω δοκιμάσει ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι ανήκει στα ακριβά ψάρια, αλλά…
Limoncello
Κάθε χρόνο φροντίζω να βρω μερικά βιολογικά λεμόνια προκειμένου να φτιάξω αυτό το λικέρ.
Τις προηγούμενες φορές το έφτιαξα με συνταγή φίλης που μπορείτε να δείτε εδώ. Το αποτέλεσμα πάντα…