Μαρμελάδα άγριο πράσινο σύκο

Μαρμελάδα άγριο πράσινο σύκο

Η εποχή για γλυκό του κουταλιού συκαλάκι είναι τώρα και δεν το χάνω με τίποτα. Ευτυχώς έχω μια “φίλη” που μαζεύει για μένα, από άγριες συκιές, σύκα και κάθε χρόνο…
Borough market

Λονδίνο μέρος πρώτον.

Πριν λίγες μέρες είχαμε τη χαρά να βρεθούμε στο Λονδίνο έναν αγαπημένο προορισμό εδώ και χρόνια μιας και εκεί ζουν μόνιμα τα παιδιά μας με τις οικογένειες τους. Όσες φορές…
Γλυκό κουμ κουάτ

Κουμ κουάτ γλυκό του κουταλιού

Για το κουμ κουάτ έχουμε μιλήσει ξανά παλιότερα, για την καταγωγή του, για μαρμελάδα και τουρσί. Και τότε είχα κάνει γλυκό βασιζόμενη σε συνταγή φίλης. Αυτή τη φορά έφτιαξα και…
Μαρμελάδα φράουλα με πράσινο πιπέρι και βαλσαμικό

Μαρμελάδα φράουλα με πράσινο πιπέρι και βαλσαμικό

Αυτή είναι μια μαρμελάδα από εκείνες που δεν τις τρως με βούτυρο πάνω στο ψωμί σου αλλά τη συνδυάζεις με τυριά ή με κρακεράκια ως συνοδευτικά σε ένα γεύμα ή…
Πικάντικη σούπα με φασόλια βανίλιες και κόκκινες φακές

Πικάντικη σούπα με φασόλια βανίλιες και κόκκινες φακές

Εσείς γνωρίζετε ότι υπάρχουν φασόλια που τα λένε  βανίλιες;; Εγώ το έμαθα πρόσφατα αφού έφτασαν στα χέρια μου για δοκιμή μαζί με άλλα όσπρια της εταιρείας “ΔΙΚΟΤΥΛΟΝ” η οποία δραστηριοποιείται…
Μους με κατίκι και φρούτα του Πάθους

Μους με κατίκι και φρούτα του Πάθους

Ένας άλλος πειραματισμός μου με τα φρούτα του Πάθους ήταν αυτό το γλυκό που σας είχα υποσχεθεί σε προηγούμενη ανάρτηση. Πολύ εύκολο και απολαυστικό. Η ιδέα ήθελε μασκαρπόνε αλλά εγώ…
Μανιτάρια γεμιστά με κινόα ανθότυρο και καρύδια

Μανιτάρια γεμιστά με κινόα ανθότυρο και καρύδια

Όταν έχεις πολύ καλή πρώτη ύλη θέλεις να κάνεις από κάτι απλό μέχρι κάτι ασυνήθιστο. Και εγώ συνήθως θέλω οι πειραματισμοί μου να γίνονται με περίεργους συνδυασμούς χωρίς πάντα να…
Μαρμελάδα μάνγκο με φρούτα του Πάθους και λάιμ

Μαρμελάδα μάνγκο με φρούτα του Πάθους και λάιμ

Πάλι μια συνταγή από τις ταξιδιωτικές  μου επιρροές και το νέο μου βιβλίο 200 jams & preserves. Συνήθως στα ταξίδια μας τα ελάχιστα ψώνια που κάνω είναι βιβλία και περιοδικά…
Tripoline με σπαράγγια και πέστο βασιλικού

Tripoline με σπαράγγια και πέστο βασιλικού

Τα tripoline  είναι ένα είδος  ζυμαρικού με σχήμα πλατύ -μακρύ  με ραβδώσεις. Μπορεί να το συναντήσουμε και mafaldine. Αντί αυτού μπορούμε να βάλουμε ένα λιγκουίνι ή ταλιατέλες. Έφερα ένα πακέτο…
Κέικ με ραβέντι

Κέικ με ραβέντι (Rhubarb)

Αρχίζω ένα αφιέρωμα με συνταγές με υλικά που με επηρέασαν στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Λονδίνο. Κάθε φορά που επισκέπτομαι το Λονδίνο τα παιδιά μου έχουν πρόγραμμα επίσκεψης σε αγορές…
Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode