Σαν σήμερα πριν 100 χρόνια
Σήμερα δεν θα γράψω συνταγές, είναι για μένα μια μέρα γεμάτη συγκίνηση, αφιερωμένη στους γεννήτορες και ιδιαίτερα στον πατέρα, ο οποίος ήρθε σ’ αυτόν τον κόσμο πριν 100 χρόνια.
Με το λιτό…
Φασολάδα
Γράφω τόσα χρόνια και μια φασολάδα δεν έτυχε να δει το φως της “διασημότητας”.
Βέβαια να λέμε την αλήθεια δεν είναι ένα φαγητό που το μαγειρεύω συχνά, τη θέση της…
Πρόσφορο – Λειτουργιά
Πρόσφορο ή λειτουργιά όπως το θυμάμαι εγώ, αποκαλούμε τον άρτο που προσφέρουν οι πιστοί στο Ναό για να τελεστεί η Θεία Ευχαριστία.
Υπάρχει ολόκληρο τελετουργικό για την προετοιμασία του και…
Κοτόπουλο με μπρόκολο και πουρέ γλυκοπατάτας
Δεν ξέρω αν σε άλλους food bloggers συμβαίνει ότι και σε μένα. Δηλαδή να βρίσκεις στο αρχείο σου φωτογραφίες φαγητών, που έγιναν πριν χρόνια, να μην υπάρχει σχετική ανάρτηση και…
Πρασόπιτα
Αφού γράφτηκε το φύλλο για τις πίτες ας φτιάξουμε και καμιά τώρα, γιατί η αλήθεια να λέγετε πως γίνεται να δηλώνω μεγάλη αγάπη για τις πίτες και να μην έχω…
Άνοιγμα φύλλου για πίτες
Καλή χρονιά σε όλες και όλους απανταχού.
Ο νέος χρόνος εδώ αρχίζει με ανάρτηση γεμάτη μνήμες, συγκίνηση, γέλια και καταγραφές.
Παλιότερα έγραψα εδώ μια ανάρτηση σχετικά με την ιστορία της…
Panettone με υγρό προζύμι
Το penattone είναι ένα είδος γλυκού ψωμιού με καταγωγή από το Μιλάνο της Ιταλίας.
Παρασκευάζεται συνήθως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Βραζιλία, τη…
Σπαγγέτι με λαχανάκια Βρυξελλών και σάλτσα PIRI PIRI της SPAROZA
Νέοι πειραματισμοί με νέα προϊόντα.
Υπήρχε στο μυαλό αυτή η συνταγή για σπαγγέτι και λαχανάκια Βρυξελλών, στο δρόμο προστέθηκε και η ιδέα αυτής της σάλτσας μετά από συζήτηση με την…
Μπισκοτένιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Για βίντεο είχα υποσχεθεί αλλά ακόμη η επεξεργασία αργεί. Έτσι σήμερα μπήκα στην κουζίνα και έγινε αυτό το δεντράκι για το καλό των εορταστικών ημερών.
Με τις κατασκευές εγώ δεν…
Πικάντικα φιλέτα γαλοπούλας με λαχανάκια Βρυξελλών
Καλημέρα – καλησπέρα ανάλογα που σας βρίσκω στον πλανήτη!!
Μεγάλες απουσίες, πολλά θέματα, ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα, αλλά ας τα αφήσουμε όλα πίσω μας και πάμε μπρος!!
Ένα φαγητό που…