Κοτόπουλο με χυλοπίτες σπιτικές
Αφού μαζέψαμε τα χειμωνιάτικα μας πλύναμε τα χαλιά μας νάμαστε πάλι εδώ με απλό καθημερινό φαγητό. Τα δύσκολα αργότερα να ξεκουραστούμε κιόλας.
Κοτόπουλο με χυλοπίτες σπιτικές
3 μερίδες
Συστατικά 1/2 κοτόπουλο ή…
Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά
Σήμερα θα σας δώσω ένα απλό φαγητό καθημερινό και της εποχής .
Τα υλικά μας
6 μεγάλα κολοκυθάκια κατάλληλα για γέμισμα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο…
Σολομός με χρωματιστές πιπεριές και χυμό πορτοκαλιού στο φούρνο
Για να επανέλθουμε στη σωστή μας διατροφή είπαμε να αρχίσουμε με ψάρι ψητό και κάτι εύκολο. Κι έτσι προέκυψε ο σολομός!!!
Τα υλικά μας είναι:
3 φέτες φιλέτο σολομού
3…
Μαρμελάδα φράουλα με ξινόμηλα και μπαχαρικά
Αυτή τη μαρμελάδα την έκανα για πρώτη φορά πέρυσι, είναι αναρτημένη και στα παλιά μου λημέρια, κάποιοι από εκεί την έχουν δοκιμάσει κι από ότι ξέρω την έφαγαν για γλυκό…
Γεύμα Επετείου
Χθες είχαμε επέτειο με τον καλό μου και έτσι είπα να μαγειρέψω κάτι σπέσιαλ αλλά και ελαφρύ ταυτόχρονα μιας και ήταν βράδυ.Έτσι για πρώτο πιάτο έφτιαξα μελιτζάνες σάντουιτς και πιπεριές…
Μαυρομάτικα φασόλια στιφάδο
Κρέας φάγαμε αρκετό, φτάνει, εμείς άλλωστε δεν είμαστε και του πολύ κρέατος. Η ιδέα για κάτι άλλο ήρθε από περιοδικό μεγάλου Σ/Μ, προσαρμόστηκε στις ανάγκες της οικογένειας, γευστικά και ποσοτικά…
Πασχαλινό ψωμί, Σταυρός Ηπειρώτικος
Κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα συνηθίζω να κάνω γιορτινό ψωμί, είναι ένα έθιμο που το κρατάω και το έχω για το καλό του σπιτιού μου. Σήμερα λοιπόν με τη βοήθεια φίλης…
Μικρά κοκορετσάκια
Η Ελληνική παράδοση θέλει το Πάσχα το κοκορέτσι και το σουβλιστό αρνί.Για όσους δεν μπορούν να σουβλίσουν μεγάλο κοκορέτσι να η πρόταση!! Μικρά κοκορετσάκια σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκιαΤι θα…
Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Όταν ήμουν μικρή η μητέρα μου για τα γενέθλια μου, που σχεδόν πάντα έπεφταν σε περίοδο νηστείας, μου έφτιαχνε χαλβά. Τώρα ήρθε η σειρά μου να φτιάξω κι εγώ στην…
Καλιτσούνια Πασχαλινά
Τα Πασχαλινά καλιτσούνια είναι ένα από τα έθιμα της Κρήτης και συγκεκριμένα των Χανίων. Οι νοικοκυρές τα έφτιαχναν παλιά το Μ. Σάββατο, τώρα με την ύπαρξη της κατάψυξης τα φτιάχνουν…