Μπιφτέκια με ρεβίθια
Ετοιμαζόμαστε για νηστίσιμες συνταγές μιας και πλησιάζει η σαρακοστή.
Βέβαια είναι μια πρόταση για κάθε εποχή και ιδιαίτερα για όσους έχουν αφαιρέσει το κρέας από τη διατροφή τους.
Μου την…
Φέτα ψαριού στο φούρνο με άγρια χόρτα
Το ψάρι είναι στα πιάτα μου υποχρεωτικά μια φορά την εβδομάδα, κάποιες φορές ίσως και δυο, ανάλογα με το τι έχω φροντίσει να αγοράσω.
Αυτή η φέτα ψαριού είχε αγοραστεί…
Galette με παντζάρια σε ζύμη ψωμιού
Όπως έχω γράψει και σε παλιότερη ανάρτηση Galette είναι ένα είδος τάρτας ανοιχτής η οποία δεν είναι απαραίτητο να ψηθεί σε ταρτιέρα, μπορούμε να την ψήσουμε πάνω σε λαμαρίνα στρωμένη…
Πικάντικο ψητό κουνουπίδι
Αξιοποιώντας μισό κουνουπίδι και μισό ρόδι που βρισκόταν στο βάθος του ψυγείου και κινδύνευαν να πεταχτούν αν δεν τα χρησιμοποιούσα σύντομα, έφτιαξα αυτό το ιδιαίτερο πικάντικο κουνουπίδι που συνόδευσε το…
Γαρίδες με κάρυ και “ρύζι” από κουνουπίδι
Την ημέρα του μεγάλου χιονιά δεν είχα προγραμματίσει τίποτα για φαγητό.
Αφού χάζεψα για αρκετή ώρα το χιόνι και κατέγραψα τα προβλήματα που είχαν προκύψει άρχισα να σκέφτομαι τι θα…
Σπαγγέτι με πράσα και μανιτάρια
Συνήθως κάθε Δευτέρα το γεύμα μου έχει κάποιο ζυμαρικό.
Έτσι τη Δευτέρα που μας πέρασε ένα πράσο που είχε περισσέψει και λίγα μανιτάρια εμπλούτισαν το πιάτο μου.
Εύκολα νόστιμα και…
Φιλέτο κοτόπουλου με παραπούλια και λεμόνια στη γάστρα
Ένα γρήγορο φαγητό είναι η σημερινή μου πρόταση, το έκανα μια Κυριακή μεσημέρι. Μπαίνουν όλα σε γάστρα και αν θέλεις επιπλέον βράζεις και ένα μπασμάτι ή τηγανίζεις πατάτες για συνοδευτικό.…
Ψητή κολοκύθα με φακές πάνω σε σάλτσα από αβοκάντο
Αυτό το πιάτο το έχω φτιάξει πριν πολύ καιρό αλλά για πολλούς άλλους λόγους έμεινε στα υπόψιν για γράψιμο, μου το θύμισε μια φωτογραφία όταν τακτοποιούσα το αρχείο μου.
Αν…
Ριζότο με ψητά παντζάρια
Ιδέα και πάλι από τις μαγειρικές των παιδιών μου προσαρμοσμένη από εμένα.
Βγήκε ένα ιδιαίτερο πιάτο χάριν και του ιδιαίτερου τυριού που έβαλα.
Οι ποσότητες έδωσαν ένα πιάτο μόνο, μπορείτε…
Παραπούλια ή λάχανο και μήλα ψητά στο φούρνο
Έχω την τύχη να παρακολουθώ κάποια περιοδικά μεγάλων ξένων ΣΜ on line.
Περνώ πολλές ώρες “ξεφυλλίζοντας” τα, άλλοτε χαζεύοντας μόνο τις φωτογραφίες των συνταγών και άλλοτε διαβάζοντας τα κείμενα που…