Χούμους με προσθήκη ψητής κολοκύθας

Χούμους με προσθήκη ψητής κολοκύθας

Το χούμους είναι ένα εύκολο παρασκεύασμα ,Ανατολικής προελεύσεως,  μπορεί να συνοδεύσει τα γεύματα μας ή να προστεθεί σε σάντουιτς. Κύριο συστατικό του είναι τα ρεβίθια, το έχω συναντήσει και σε…
'Ταμπουλέ" με μηλολωτό

Ένα αλλιώτικο “ταμπουλέ” με μηλολωτό

Από τη βόλτα μέχρι το χωριό και τριγύρω, επέστρεψα με πολλά καλούδια. Μεταξύ αυτών και ένα μικρό καφάσι με μηλολωτούς. Συνήθως αγοράζω τους άλλους λωτούς μιας και αρέσουν στο σύντροφο…
Τάρτα με αχλάδια και ανθότυρο

Τάρτα με αχλάδια και ανθότυρο

Αυτή η τάρτα είχε επιλεγεί χρόνια τώρα να γίνει και δεν ξέρω γιατί είχε πάρει τόσο μεγάλη αναβολή!! Σήμερα χάριν γιορτής έγινε και την απολαύσαμε!! Τάρτα με αχλάδια και ανθότυρο…
Πιπεριές τύπου Φλωρίνης γεμιστές τουρσί

Πιπεριές τύπου Φλωρίνης γεμιστές τουρσί

Όπως έχω πει αρκετές φορές η σελίδα αυτή σκοπό της έχει την καταγραφή καθημερινών παρασκευασμάτων στην κουζίνα μας ή σε κουζίνες φίλων προκειμένου να υπάρχουν για τους νεότερους. Όταν οι…
Πολυσπόρια ή Μπουρμπουρέλια

Πολυσπόρια ή Μπουρμπουρέλια

Της Παναγιάς της Πολυσπορίτισσας ή Μεσοσπορίτισσας αύριο. Τη μέρα της γιορτής της λαμβάνει χώρα η τελευταία σπορά  σύμφωνα με τις παραδόσεις. Από δω και μπρος, δεν έχουμε παρά να αναμένουμε…
Πικάντικα μύδια στο φούρνο

Πικάντικα μύδια στο φούρνο

Τα καλύτερα μύδια της πόλης θα τα βρούμε στην κεντρική αγορά της Καλλιθέας κατευθείαν από τον παραγωγό. Εγώ έχω την τύχη να μου τα φέρνει από εκεί φίλος, κάθε φορά…
Κέικ με κυδώνια και αμύγδαλα

Κέικ με κυδώνια και αμύγδαλα

Ένα μεγάλο κυδώνι που στεκόταν στο καλάθι για πολλές μέρες ήταν η αφορμή για αυτό το κέικ. Επιπλέον μου αρέσει η προσθήκη του τριμμένου αμύγδαλου στα κέικ, τα έχω προσθέσει…
Κολοκύθα γεμιστή με λουκάνικο και μήλο

Κολοκύθα γεμιστή με λουκάνικο και μήλο

Για τις ιδιαίτερες κολοκύθες μιλήσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση. Τότε είχα δώσει τη συνταγή για ψητή red kuri. Σήμερα γέμισα μια acorn και πάλι το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε. Η γέμιση σε…
Αρωματισμένα ελειόλαδα ξύδια (1)

Πως αρωματίζουμε ελαιόλαδο και ξίδι

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή συνηθίζω να προσθέτω διάφορα αρωματικά σε ελαιόλαδο και ξιδι. Συνήθως προσθέτω καυτερές πιπεριές, σκόρδο, δεντρολίβανο ή θυμάρι. Αφού έφτασαν μικρές καυτερές πιπεριές στο σπίτι, πρώτα φωτογραφήθηκαν…
cheese pie with kandaifi

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Λίγο φύλλο κανταΐφι που είχε περισσέψει από άλλη παρασκευή αναζητούσε την τύχη του. Σκέφτηκα ότι υπήρχαν και λίγα τυριά και θα ήταν μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσω μια αλλιώτικη τυρόπιτα,…
Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode