Σπαγγέτι με σπαράγγια και άγρια ρόκα
Όταν έχεις πολλά σπαράγγια, τα οποία μάλιστα μάζεψες μόνη σου τα βάζεις παντού, σε σαλάτα, στο πρωινό σου, σε πίτσα, σε τάρτες σε πίτες με ψάρι και άλλα πολλά. Αν…
Λεμονάτα ρεβίθια με λαχανάκια Βρυξελλών και κάρυ
Στην εποχή τους τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα βρίσκω σε πάγκο της λαϊκής μας, υπάρχουν και στα ΣΜ.
Η Γιάννα την προηγούμενη εβδομάδα τα έκανε μια υπέροχη σαλάτα, δεν πρόλαβα να…
Κέικ με σάλτσα μήλου και ξηρούς καρπούς
Είπα να τακτοποιήσω τα ατακτοποίητα, βάζα εδώ βάζα εκεί βάζα και πιο πέρα.
Καταγραφές σε χαρτί σε υπολογιστή αλλά ποτέ ενημερωμένα, μη μου πείτε ότι δεν σας συμβαίνει.
Και εκεί…
Φιλέτο κόκκινου τόνου πάνω σε πιπεριές ελιές και κάπαρη
Για το φιλέτο κόκκινου τόνου έχουμε μιλήσει ξανά εδώ, πιστεύω ότι είναι από τα καλύτερα φιλέτα ψαριού που έχω δοκιμάσει ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι ανήκει στα ακριβά ψάρια, αλλά…
Limoncello
Κάθε χρόνο φροντίζω να βρω μερικά βιολογικά λεμόνια προκειμένου να φτιάξω αυτό το λικέρ.
Τις προηγούμενες φορές το έφτιαξα με συνταγή φίλης που μπορείτε να δείτε εδώ. Το αποτέλεσμα πάντα…
Φιλέτα κοτόπουλου με αγκινάρες και γλυκοπατάτες στη γάστρα
Οι αγκινάρες στην εποχή τους κι εγώ τις αγαπώ πολύ και τις μαγειρεύω με πολλούς συνδυασμούς.
Μπορείτε εδώ να δείτε παλιές μας συνταγές με αγκινάρες.
Μια από τις προηγούμενες μέρες…
Λεμόνια τουρσί
Όταν σου χαρίζουν αρκετά λεμόνια από λεμονιά αράντιστη πρέπει να βρεις τις καλύτερες λύσεις για το πως θα τα αξιοποιήσεις. Υπήρχαν πολλές προτάσεις για μαρμελάδες, lemon curd και λικέρ.
Άρχισα…
Σελινόριζα γεμιστή
Μη δω φωτογραφία που θα μου κάνει εντύπωση κολλάω κι αρχίζω το ψάξιμο μετά. Πριν μήνες είδα μια φωτογραφία με σελινόριζα γεμιστή και εντυπωσιάστηκα. Πήρε πολύ καιρό το ψάξιμο της…
Αναποδογυρισμένο κέικ με κουμ κουάτ
Πάλι με γλυκό είμαι εδώ, όχι πως δεν έχουν γίνει και άλλα φαγητά ή παρασκευάσματα, απλά θέλουν το χρόνο τους και την επεξεργασία τους, σε λίγες μέρες για τα υπόλοιπα.…
Κέικ αρωματισμένο με κυνόροδα και καρδάμωμο
Πολύ καιρό είχε να μυρίσει το σπίτι αρώματα γλυκού και έπρεπε!!
Αυτό το κέικ είναι πολύ εύκολο να γίνει αρκεί να αφήσεις τα αρωματικά να δώσουν το άρωμα τους για…