Chutney με δαμάσκηνα
Εδώ στο χωριό που βρίσκομαι τα μόνα ώριμα φρούτα αυτό τον καιρό είναι τα κορόμηλα και τα δαμάσκηνα.
Και με τα δυο φρούτα έχω φτιάξει μαρμελάδες με διαφορετικούς τρόπους επεξεργασίας…
Ρολά μελιτζάνας με πέστο
Αν θέλεις να συνοδεύσεις το ψητό σου κοτόπουλο με κάτι ιδιαίτερο ή να συνοδεύσεις ένα ποτήρι κρασί κάποιο βράδυ εδώ έχω αυτή την πρόταση εύκολη και νόστιμη.
Οι μελιτζάνες τώρα…
Μάζεμα ρίγανης και επεξεργασία
Με αφορμή ερώτηση για τη ρίγανη σκέφτηκα να γράψω εδώ τις εμπειρικές μου γνώσεις σχετικά με το μάζεμα της ρίγανης και την επεξεργασία.
Έχω την τύχη από μικρό παιδί να…
Σαλάτα με κολοκυθάκια και αυγά ορτυκιού
Τα καλά της βόλτας και των αγαπημένων φίλων. Από τη βόλτα μας στην Αργολίδα γύρισα με δωράκια.
Η φίλη μου η Αναστασία μου έδωσε αυγά ορτυκιού από τα δικά της…
Ζελέ από φραγκοστάφυλα
Φέτος είχα την μεγάλη τύχη τα δύο φυτά μου στο χωριό (παρόλο την μεγάλη απουσία μου) να μου χαρίσουν αρκετά φραγκοστάφυλα. Επιπλέον ένα ακόμη φυτό της γειτονιάς μου έχει χαριστεί…
Μύδια με σκόρδο, κρασί, κρέμα γάλακτος και μαϊντανό
Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν γεμάτο βόλτες συναντήσεις με φίλους και νέες γνωριμίες.
Το Σάββατο το βράδυ απολαύσαμε τον έναστρο ουρανό σε μια φιλόξενη ξενάγηση στο Ελπιδοχώρι,
είδα τη φίλη…
Scones με μύρτιλλα και τυρί brie
Ta scones όπως έγραφα και σε παλιότερη ανάρτηση είναι ατομικά “ψωμάκια” που μπορούμε να τα φτιάξουμε σε πολύ λίγο χρόνο.
Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι για την διόγκωση τους χρησιμοποιούμε…
Ροδάκινα πίκλες
Είδα τη φωτογραφία σε κάποιο βιβλίο μου και μου καρφώθηκε η ιδέα να το φτιάξω.
Η εμπειρία μου με τις πίκλες είναι μόνο με λαχανικά πρώτη φορά ασχολούμαι και με…
Αμπελοφάσουλα στο τηγάνι
Είναι ωραίο να έχεις την καλύτερη πρώτη ύλη και μαζί πρόταση μαγειρέματος.
Το περασμένο Σάββατο στο Αγρόκτημα της Μαρίας και του Στέλιου εκτός της ξεναγήσεως στο κτήμα μετά τύχαμε της…
Κοτόπουλο με μελιτζάνες και μπαχαρικά στην κατσαρόλα
Μελιτζάνες με κάποιο κρέας δεν είχα μαγειρέψει ποτέ. Και ήρθε η ώρα να έχω ωραίες μικρές μελιτζάνες και πολλές. Έπρεπε να βρω τρόπους αξιοποίησης τους.
Λέω δεν δοκιμάζω με κοτόπουλο…