Μια διαφορετική προσέγγιση στις τεχνικές για μαρμελάδες
Σήμερα σας παρουσιάζω ένα άρθρο γραμμένο από το σύζυγο μετά από αναζητήσεις του στο διαδίκτυο για τη βελτίωση των τεχνικών μου στην παρασκευή μαρμελάδων.
θα ακολουθήσουν όπως θα διαβάσετε πειραματισμοί…
Cheesecake με φρέσκια μυζήθρα και σμέουρα στο φούρνο
Πάω στο φαρμακείο για γλυκερίνη και γυρίζω με μια σακούλα σμέουρα.
Έχω και τα τυχερά μου βλέπετε και εκεί που ετοιμαζόμουν να φτιάξω μια τάρτα με λιμοντσέλο αλλαγή σχεδίων και…
Φιλέτο κόκκινου τόνου ψητό
Κάθε Σάββατο είναι ημέρα ψαριού και είμαι τυχερή γιατί έχω τον καλύτερο ψήστη.
Αν δεν έχετε δε δοκιμάσει αυτό το φιλέτο σας προτείνω να το βρείτε σύντομα και να το…
Πατατο – γάριδο- κροκέτες
Σαν γλωσσοδέτης ακούγεται!
Ήταν να μην αρχίσω τα μεζεδάκια ποιος με πιάνει τώρα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό ήθελα να το φτιάξω έδω και χρόνια, από τότε που δοκίμασα κάτι…
Ζυμαρικά με πράσα στο φούρνο
Η Δευτέρα συνήθως στο σπίτι μας είναι αφιερωμένη στα ζυμαρικά.
Κάποια μέρα ανάγνωσης έπεσε στο μάτι μου μια πρόταση για παστίτσιο με πράσα, στο βιβλίο της κ. Σούλη “Κάνω τα…
Ιδέες για μεζεδάκια εύκολα και οικονομικά
Είχα την μεγάλη τύχη και τιμή να μου εμπιστευτούν την παρασκευή συνοδευτικών για ένα ποτήρι κρασί μετά την κοπή πίτας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας.
Το εγχείρημα μεγάλο καθότι έπρεπε…
Κέικ με φιστίκια και επικάλυψη κρέμας τυριού και ρόδι.
Αυτό το κέικ ήταν στο πρόγραμμα για τις εορταστικές μέρες αλλά για κάποιους λόγους δεν έγινε.
Το θυμήθηκα ξανά χτες που ξεφύλλιζα το ημερολόγιο μου, ναι κρατάω πια ημερολόγιο τι…
Αβοκάντο πάνω σε ψωμί για πρωινό και όχι μόνο
Όπως έγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση το πρωινό δεν το παραλείπουμε ποτέ και γιαυτό φροντίζω τις πιο χαλαρές μέρες να είναι κάτι το διαφορετικό.
Αυτό που σας δίνω σήμερα είναι από…
Βασιλόψωμο των Βλάχων Θεσσαλίας
Εκτός από το Χριστόψωμο, που σχεδόν σε όλη την Ελλάδα παρασκευάζεται για το τραπέζι των Χριστουγέννων, σε κάποια μέρη συνηθίζουν και το Βασιλόψωμο, το οποίο κόβεται κατά τη διάρκεια του…
Μια άλλη “βασιλόπιτα” κέικ
Για την ιστορία της βασιλόπιτας έχω γράψει εδώ πριν χρόνια.
Το έθιμο απαιτεί ένα παρασκεύασμα γλυκό κυρίως, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη, διακοσμημένο ή όχι, το οποίο κόβεται με την εμφάνιση…