Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι “ολόκληρο”

Ο τίτλος της συνταγής “ολόκληρο” έρχεται να διαχωρίσει αυτό το γλυκό από εκείνο, που σταθερά είναι στις προτιμήσεις σας εδώ και πολύ καιρό, αυτό που φτιάχνω με τις φλούδες μόνο…
Lemon curd

Lemon curd κοινώς Λεμονόκρεμα

Πριν λίγες μέρες η φίλη και blogger  Μαρία μου έστειλε φρούτα από τον κήπο της, γκρέιπ φρουτ  και λεμόνια. Τα γκρέιπ φρουτ έγιναν μαρμελάδα με ουίσκι. Με τα λεμόνια έφτιαξα…
Χοιρινό με προβάτσες

Χοιρινό με προβάτσες

Σήμερα ταξιδεύουμε γευστικά στη Νάξο με συνταγή που μου παραχώρησε η εξαδέλφη μου Ιωάννα. Την Ιωάννα σας την έχω συστήσει κι άλλες φορές όταν μας είχε φιλοξενήσει σε μια μικρή…
Κοπανάκια κοτόπουλου με κάπαρη και μαρμελάδα

Κοπανάκια κοτόπουλου με κάπαρη και μαρμελάδα περγαμόντου

Η σημερινή μου συνταγή  είναι πρόταση της κ. Μαρίας Διακάτου, μου πρότεινε την ιδέα όταν ζήτησα προτάσεις για το που θα μπορούσα να βάλω μια μαρμελάδα περγαμόντου Bitter. Την κ.…
Kosheri

Kosheri

Κι από  προηγούμενη ανάρτηση που ήταν από τις Σέρρες σήμερα πάμε λίγο πιο μακρυά στην Αίγυπτο. Το Kosheri  ή  Koshari είναι ένα Αιγυπτιακό πιάτο του 19ου αιώνα, φτιαγμένο από φακές…
Κουνουπίδι με μακαρονάκι και πανσέτα

Κουνουπίδι με μακαρονάκι και πανσέτα στο φούρνο

Ή πως θα μπορούσες να πείσεις τους δύσκολους να φάνε κουνουπίδι. Βέβαια εγώ δεν έχω αυτή τη στιγμή κανένα δύσκολο στο σπίτι αλλά ξέρω πολλούς που με τη μυρωδιά και…
Χοιρινοί χοντροκομένοι κεφτέδες με πράσο και αυγόξυδο

Χοιρινοί χοντροκομένοι κεφτέδες με πράσο και αυγόξυδο

Τίτλος συνταγής και εκτέλεση από το βιβλίο ” ο Χρήστος Μαντίδης Αναβιώνει το Σερραϊκό Τραπέζι” Πριν λίγες μέρες είχα την τύχη να παραβρεθώ στην παρουσίαση αυτού τη βιβλίου που έγινε…
Μανιτάρια με σταμναγκάθι φρικασέ

Μανιτάρια με σταμναγκάθι φρικασέ

Ξέρω ότι έχω χαθεί τελείως, αλλά οι υποχρεώσεις αυξημένες και ο χρόνος πολύ λίγος  για να ανεβάζω συχνά συνταγές. Παρακολουθώ όμως τα πάντα μην νομίζετε. Η συνταγή αυτή είναι πολύ…
Φωτο (1)

Σαν σήμερα πριν 100 χρόνια

Σήμερα δεν θα γράψω συνταγές, είναι για μένα μια μέρα  γεμάτη συγκίνηση, αφιερωμένη στους γεννήτορες και ιδιαίτερα στον πατέρα, ο οποίος ήρθε σ’ αυτόν τον κόσμο πριν 100 χρόνια. Με το λιτό…
Φασολάδα

Φασολάδα

Γράφω τόσα χρόνια και μια φασολάδα δεν έτυχε να δει το φως της “διασημότητας”. Βέβαια να λέμε την αλήθεια δεν είναι ένα φαγητό που το μαγειρεύω συχνά, τη θέση της…
Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode