Galette με κρεμμύδια ελιές και ντοματίνια
Galette είναι ένα είδος τάρτας ανοιχτής η οποία δεν είναι απαραίτητο να ψηθεί σε ταρτιέρα, μπορούμε να την ψήσουμε πάνω σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος.
Η ζύμη της συνήθως…
Mercimec kofte από το Hayat
“HAYAT: Για άλλους σημαίνει σκεπαστός και ανοιχτός εξώστης, στο εσωτερικό μέρος παραδοσιακού σπιτιού (το λεγόμενο χαγιάτι). Για άλλους σημαίνει ζωή (όπως η ετυμολογία της στην Τουρκική γλώσσα).
Για μας σημαίνει…
Πέστροφες τηγανητές με βούτυρο σερβιρισμένες με αμύγδαλα
Η υπέρβαση του τηγανητού ψαριού στο σπίτι μας είναι αυτή της τηγανητής πέστροφας όχι συχνά βέβαια, ευτυχώς δεν τις βρίσκω εύκολα.
Οι αναμνήσεις βέβαια είναι αλλού στον Αγ. Νικόλαο Νάουσας…
Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό και λεμόνι τουρσί
Άργησες να γυρίσεις σπίτι σου και πεινάς μην κάνεις σφάλμα και παραγγείλεις από έξω θα αργήσει περισσότερο, εδώ έχω μια ιδέα η οποία θέλει μόνο 15 άντε 20 λεπτά να…
Μανιτάρια γεμιστά με λαχανικά
Θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα συνοδευτικά ρύζι, πατάτες, μακαρόνια και βλέπεις στο ψυγείο μερικά μανιτάρια που αγόρασες, κάποιες πιπεριές και κολοκυθάκια που περίσσεψαν από άλλες παρασκευές σου και τελικά…
Ζελέ με ροζέ κρασί και ροδοπέταλα
Όλοι έχουμε συνηθίσει στην πρόσκληση ελάτε να πιούμε ένα ποτήρι κρασί, είτε αυτό συνοδεύεται από ένα πλούσιο γεύμα, είτε από μερικά μεζεδάκια. Όμως το κρασί μπορεί κάλλιστα να προστεθεί και…
Clafoutis με κεράσια και μπίρα
Το Clafoutis είναι ένα γλύκισμα που φτιάχνεται με φρέσκα φρούτα και επικάλυψη από ένα κουρκούτι.
Η προσθήκη μπίρας στο συγκεκριμένο είναι μια ιδέα που είχα διαβάσει παλιότερα σε συνδρομητικό περιοδικό.…
Σπαγγέτι με ανοιξιάτικα λαχανικά
Τέσσερα μικρά κολοκυθάκια που υπήρχαν στο ψυγείο στάθηκαν η αφορμή για αυτή τη μακαρονάδα και έτσι απλά και γρήγορα έγινε ένα χορταστικό πιάτο.
Τώρα που τα λαχανικά είναι στα καλύτερα…
Κέικ με φρέσκα βερίκοκα
Την τρίτη Κυριακή του Μαΐου συνηθίζεται να εορτάζεται η ημέρα ψησίματος κέικ, όχι πως έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία αυτό, απλά ψάχνω αφορμές να φτιάξω κέικ.
Και αυτή τη φορά έγινε…