Νέο εστιατόριο στην πόλη,” Koutsou & Co”
Πριν λίγο καιρό φίλος της εστίασης μου είπε γιατί δεν γράφεις τη γνώμη σου για εστιατόρια που επισκέπτεσαι;
Η απάντηση μου ήταν απλή: ποια είμαι εγώ που θα γράψω;; Υπάρχουν…
Κέικ με αμύγδαλα, πολέντα, μέλι και θυμάρι
Στις 16 Μάϊου εορτάζεται παγκοσμίως η ημέρα κοιλιοκάκης. Για όσους δεν γνωρίζεται αυτή τη νόσο είναι η δυσανεξία στη γλουτένη που κάποια άτομα αποκτούν με τη γέννηση τους ενώ περισσότερα…
Μουχαλεμπί ή Μαλεμπί
Πριν λίγες μέρες είχα, και φέτος, τη μεγάλη τύχη να μου χαρίσουν φίλες μου τα τριαντάφυλλα του κήπου τους.
Ήταν σε δύο δόσεις, η πρώτη έβγαλε δυο βαζάκια γλυκό ,…
Scones με άγριο σκόρδο
Το Πάσχα πέρασε να είμαστε καλά να χαιρόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να μαγειρεύουμε νοστιμιές και πάμε για άλλα τώρα.
Πριν το Πάσχα ακριβώς δε θυμάμαι πήγα μια βόλτα…
Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα με λαχανικά
Δυο κομμάτια παστού μπακαλιάρου είχαν κρατηθεί στην κατάψυξη από τις 25 Μαρτίου.
Έτσι την Κυριακή των Βαϊων που τρώμε ψάρι σκέφτηκα να τα χρησιμοποιήσω ακολουθώντας πειραματισμούς και προσθέτοντας υλικά που…
Σκεπαστή τάρτα με αγκινάρες και ανθότυρο
Πριν χρόνια η κόρη μου με είχε γράψει στο site της μεγαλύτερης αγοράς του Λονδίνου την Borough Market, όταν μου είχε αγοράσει ένα βιβλίο σχετικά με το ξύδι του οποίου…
Νηστίσιμη κολοκυθόπιτα
Την εβδομάδα που μας πέρασε στο σπίτι έγινε της κολοκύθας.
Και πως να μη γίνει όταν έχεις την καλύτερη κολοκύθα ιδιαίτερα για την εποχή.
Κολοκυθόπιτες έχω φτιάξει πολλές φορές και…
Τάρτα με φράουλες και αμύγδαλα
Μιας και η εορτάζουσα ήταν στην Ελλάδα γιορτάσαμε μια βδομάδα πιο γρήγορα τα γενέθλια της.
Έτσι κι αλλιώς εγώ γλυκό θα έφτιαχνα ανήμερα των γενεθλίων, τώρα έγινε πιο νωρίς και…
Chutney με κολοκύθα και πιπεριές
Πριν λίγες μέρες σχολιάζοντας την ανάρτηση διαδικτυακής φίλης σχετικά με τις υπέροχες κολοκύθες του κήπου της που ακόμη έχει σε ποσότητα, αμέσως προθυμοποιήθηκε να μου χαρίσει μια.
Ο γιος της…
“Ψωμί” με πορτοκάλια και φιστίκια
Κάποιοι ίσως άρχισαν να δοκιμάζουν συνταγές για τσουρέκια, εγώ πάλι δεν ξέρω αν θα φτιάξω.
Προς το παρόν έφτιαξα αυτό που η ζύμη του μοιάζει περίπου με του τσουρεκιού και…