Galette με βερίκοκα

Galette με βερίκοκα

Galette είναι ένα είδος τάρτας ανοιχτής η οποία δεν είναι απαραίτητο να ψηθεί σε ταρτιέρα, μπορούμε να την ψήσουμε πάνω σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Η ζύμη της συνήθως…
Σπαράγγια ψητά πάνω σε ένα ντιπ με ταχίνι

Σπαράγγια ψητά πάνω σε ένα ντιπ με ταχίνι

Η επόμενη “σαλάτα” μου είναι πολύ ιδιαίτερη, αλλά αν βρω ξανά σπαράγγια θα την ξαναφτιάξω, άρεσε πολύ και σε φίλο που δοκίμασε. Είναι πανεύκολη και επιδέχεται κι αυτή αλλαγές. Εγώ…
Σαλάτα με ντομάτες ρόκα, ανθότυρο και προσιούτο

Σαλάτα με ντομάτες ρόκα, ανθότυρο και προσιούτο

Αποφάσισα να ασχοληθώ με τις σαλάτες αν και στη σελίδα υπάρχουν πάρα πολλές, με μια βόλτα θα τις βρείτε όλες εδώ. Αυτή τη φορά θα φτιάχνω σαλάτες με μια άλλη…
Ζυμαρικά με σπαράγγια και γαρίδες

Ζυμαρικά με σπαράγγια και γαρίδες

Παλιότερα είχα προσθέσει σε πιάτα με ζυμαρικά σπαράγγια ή γαρίδες, όχι όμως και τα δυο μαζί. Από τις βόλτες μου στα περιοδικά και βιβλία, άλλο πράγμα το έντυπο μέσο, είδα…
Magazi

Νέο εστιατόριο στην πόλη,” Koutsou & Co”

Πριν λίγο καιρό φίλος της εστίασης μου είπε γιατί δεν γράφεις τη γνώμη σου για εστιατόρια που επισκέπτεσαι; Η απάντηση μου ήταν απλή: ποια είμαι εγώ που θα γράψω;; Υπάρχουν…
Κέικ με αμύγδαλα, πολέντα, μέλι και θυμάρι

Κέικ με αμύγδαλα, πολέντα, μέλι και θυμάρι

Στις 16 Μάϊου εορτάζεται παγκοσμίως η ημέρα κοιλιοκάκης. Για όσους δεν γνωρίζεται αυτή τη νόσο είναι η δυσανεξία  στη γλουτένη που κάποια άτομα αποκτούν με τη γέννηση τους ενώ περισσότερα…
Μουχαλεμπί

Μουχαλεμπί ή Μαλεμπί

Πριν λίγες μέρες είχα, και φέτος, τη μεγάλη τύχη να μου χαρίσουν φίλες μου τα τριαντάφυλλα του κήπου τους. Ήταν σε δύο δόσεις, η πρώτη έβγαλε δυο βαζάκια γλυκό ,…
Scones με άγριο σκόρδο

Scones με άγριο σκόρδο

Το Πάσχα πέρασε να είμαστε καλά να χαιρόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να μαγειρεύουμε νοστιμιές και πάμε για άλλα τώρα. Πριν το Πάσχα ακριβώς δε θυμάμαι πήγα μια βόλτα…
Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα με λαχανικά

Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα με λαχανικά

Δυο κομμάτια παστού μπακαλιάρου είχαν κρατηθεί στην κατάψυξη από τις 25 Μαρτίου. Έτσι την Κυριακή των Βαϊων που τρώμε ψάρι σκέφτηκα να τα χρησιμοποιήσω ακολουθώντας πειραματισμούς και προσθέτοντας υλικά που…
Σκεπαστή τάρτα με αγκινάρες και ανθότυρο

Σκεπαστή τάρτα με αγκινάρες και ανθότυρο

Πριν χρόνια η κόρη μου με είχε γράψει στο site της μεγαλύτερης αγοράς του Λονδίνου την Borough Market, όταν μου είχε αγοράσει ένα βιβλίο σχετικά με το ξύδι του οποίου…
Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode