Καλαμαράκια πικάντικα στο γκριλ
Μια πολύ εύκολη συνταγή ιδέα της κόρης μου, δοκιμάστηκε σήμερα και άρεσε πολύ!!
Ένα μεζεδάκι πολύ γρήγορο για ουζάκι ή μπίρα ή για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Καλαμαράκια πικάντικα…
Προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη από φιλικά Blog
Εκεί που έκανα τα σχέδια για το ταξίδι μας μου ήρθε και η ιδέα να σας χαιρετίσω με προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη αλλά όχι δικές μου.
Επικοινώνησα στα βιαστικά με…
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι “ολόκληρο”
Ο τίτλος της συνταγής “ολόκληρο” έρχεται να διαχωρίσει αυτό το γλυκό από εκείνο, που σταθερά είναι στις προτιμήσεις σας εδώ και πολύ καιρό, αυτό που φτιάχνω με τις φλούδες μόνο…
Lemon curd κοινώς Λεμονόκρεμα
Πριν λίγες μέρες η φίλη και blogger Μαρία μου έστειλε φρούτα από τον κήπο της, γκρέιπ φρουτ και λεμόνια.
Τα γκρέιπ φρουτ έγιναν μαρμελάδα με ουίσκι. Με τα λεμόνια έφτιαξα…
Χοιρινό με προβάτσες
Σήμερα ταξιδεύουμε γευστικά στη Νάξο με συνταγή που μου παραχώρησε η εξαδέλφη μου Ιωάννα.
Την Ιωάννα σας την έχω συστήσει κι άλλες φορές όταν μας είχε φιλοξενήσει σε μια μικρή…
Κοπανάκια κοτόπουλου με κάπαρη και μαρμελάδα περγαμόντου
Η σημερινή μου συνταγή είναι πρόταση της κ. Μαρίας Διακάτου, μου πρότεινε την ιδέα όταν ζήτησα προτάσεις για το που θα μπορούσα να βάλω μια μαρμελάδα περγαμόντου Bitter.
Την κ.…
Kosheri
Κι από προηγούμενη ανάρτηση που ήταν από τις Σέρρες σήμερα πάμε λίγο πιο μακρυά στην Αίγυπτο.
Το Kosheri ή Koshari είναι ένα Αιγυπτιακό πιάτο του 19ου αιώνα, φτιαγμένο από φακές…
Κουνουπίδι με μακαρονάκι και πανσέτα στο φούρνο
Ή πως θα μπορούσες να πείσεις τους δύσκολους να φάνε κουνουπίδι.
Βέβαια εγώ δεν έχω αυτή τη στιγμή κανένα δύσκολο στο σπίτι αλλά ξέρω πολλούς που με τη μυρωδιά και…
Χοιρινοί χοντροκομένοι κεφτέδες με πράσο και αυγόξυδο
Τίτλος συνταγής και εκτέλεση από το βιβλίο ” ο Χρήστος Μαντίδης Αναβιώνει το Σερραϊκό Τραπέζι”
Πριν λίγες μέρες είχα την τύχη να παραβρεθώ στην παρουσίαση αυτού τη βιβλίου που έγινε…
Μανιτάρια με σταμναγκάθι φρικασέ
Ξέρω ότι έχω χαθεί τελείως, αλλά οι υποχρεώσεις αυξημένες και ο χρόνος πολύ λίγος για να ανεβάζω συχνά συνταγές. Παρακολουθώ όμως τα πάντα μην νομίζετε.
Η συνταγή αυτή είναι πολύ…