Τάρτα με μπρόκολο καπνιστό σολομό και μπλέ τυρί on camera
Η Ξανθή με την κάμερα έχει χρόνια τώρα μια κακή σχέση κάτι δε ταιριάζει στην Ξανθή μπορεί και η κάμερα να μη την θέλει.
Έγινε όμως κι αυτή η συνεργασία …
Κουνουπίδι με λιαστές ντομάτες,κουκουνάρι και σταφίδες
Το κουνουπίδι αλλιώς!!
Η ιδέα ήρθε από περιοδικό μεγάλου Αγγλικού Σ/Μ. Το κουνουπίδι είναι πια στην εποχή του ας προτιμήσουμε προϊόντα στην εποχή τους κι ας μαγειρέψουμε απλά και φτηνά.…
Ψωμί με προζύμι μέρος δεύτερο /στον αρτοπαρασκευαστή
Ίσως άλλη ανάρτηση να περιμένατε αλλά θα περιμένετε λίγο ακόμη.
Κι επειδή οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται θα συνεχίσω με το ψωμί με προζύμι στον αρτοπαρασκευαστή το περιμένει η Πηνελόπη.…
Ζεστή σαλάτα με παντζάρια καρότα και μπαχαρικά
Είπα να ετοιμάσω το σπίτι για Φθινόπωρο δεν θέλω να ακούω ακόμη για Χειμώνα.Οπότε θα τρώγαμε ότι υπήρχε στο ψυγείο από χτες, δηλαδή σουτζουκάκια με ριζότο και κολοκύθα.Όμως σκέφτηκα ότι…
Μαρμελάδα ντομάτα και πράσινα μήλα
Πριν λίγες μέρες η Κική από το Tante Kikι μας έδωσε συνταγή αυτή την υπέροχη μαρμελάδα με ντομάτες και πράσινα μήλα.
Μόλις την είδα είπα ότι αυτή θα τη δοκιμάσω…
Τούρτα με βάση από φιστίκι και σοκαλάτα
Πριν 35 χρόνια σαν σήμερα, απόγευμα συννεφιασμένου τότε Σαββάτου η Ξανθή κι ο σύντροφός της Θ. ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας ενώνοντας με τα δεσμά του γάμου τη ζωή τους,…
Τάρτα με κολοκυθάκια κι ανθούς
Αφού μαζέψαμε ότι μας χάρισε η μάνα γη κι ότι μας “φίλεψαν” οι γείτονες ήρθαμε πάλι στη βάση μας προσπαθώντας να τα βάλουμε όλα σε τάξη μέσα στο φθινοπωρινό καλοκαιράκι.…
Φθινόπωρο στο χωριό
Είναι μαγικό!! Ήρθα μετά δύο μήνες απουσίας κι όλα με περίμεναν με αγάπη.
Μια κολοκυθιά φύτρωσε μόνη της άνοιξε “φτερά” και επεκτάθηκε 10 μέτρα αριστερά και δεξιά της έβγαλε λουλούδια…
Ψωμί με προζύμι
Μετά από πολλέέέές αναβολές ήρθε η ώρα να φτιάξω κι εγώ προζύμι. Μια διαδικασία γνώριμη από τα παιδικά χρόνια μιας και στο χωριό φούρνος δεν υπήρχε κι όλες οι νοικοκυρές…
Τηγανητά τα “αμαρτωλά”
Τηγανητά στο σπίτι γίνονται ελάχιστες φορές λίγο η διατροφή που ακολουθούμε λίγο η φασαρία που δημιουργείται τα αποφεύγω, ακόμα και τους κολοκυθοκεφτέδες τους ψήνω στο γκριλ.
Το μόνο που τηγανίζουμε…