Κατσικάκι στο φούρνο
Σήμερα έχουμε Κυριακάτικο φαγητό!!
Από αυτά που μας θυμίζουν την οικογένεια μαζεμένη όλη για το φαγητό της μαμάς κι όχι μόνο.
Τα υλικά μας για 4 άτομα
1 μπουτάκι από…
Τα δικά μου ρεβίθια
Αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές αναρτήσεις για ρεβίθια, εγώ θα σας δώσω τη δική μου εκδοχή για την οποία είμαι “περήφανη” γιατί έτσι κατόρθωσα να κάνω κάποια ψυχή…
Σπαγγέτι με τόνο κι ελιές
Ένα γρήγορο φαγητό 30 λεπτά όλα κι όλα να γίνει, μας λύνει τα χέρια σε δύσκολες στιγμές, αλλά πολύ νόστιμο.
Υλικά για 4 άτομα
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 συσκευασία…
Ρολό σπανάκι σε κανταΐφι
Ένα ωραίο πρωτότυπο ρολό ικανό να σταθεί σε μπουφέ αλλά και ως πρώτο πιάτο.
Εμείς το δοκιμάσαμε την παραμονή της πρωτοχρονιάς μαζί με άλλα μεζεδάκια.
Προσαρμογή από παλιό τεύχος του…
Κοτολέτες μιλανέζ
Αγαπημένο φαγητό του Αντώνη μου. Μας το φτιάχνει πάντα εκείνος. Οπότε όπως καταλάβατε η συνταγή είναι αποκλειστικά δική του. Και το φτιάχνει τέλεια…….Πάμε όμως να δούμε πως το φτιάχνει.
Τα…
Η φετινή μας βασιλόπιτα
Στη σελίδα μας υπάρχει συνταγή για βασιλόπιτα από παλιά της Λίνας.Φέτος αυτή την έφτιαξε ο Αλέξανδρος στο Λονδίνο κι ιδού το αληθές!!
Εγώ κάθε χρόνο λέω θα ανεβάσω τη βασιλόπιτα…
Βασιλόπιτα και η ιστορία της
Βασιλόπιτα ονομάζεται η πίτα που παρασκευάζεται σε ορισμένες χώρες από τους χριστιανούς παραμονές της Πρωτοχρονιάς και κόβεται (μοιράζεται) λίγο αφότου αλλάξει ο χρόνος.
Το έθιμο της βασιλόπιτας είναι πολύ παλαιό,…
Χοιρινό με επικάλυψη μέλι – μουστάρδα
Ένα ωραίο πρωινό στο χασάπικο που ψωνίζω η συζήτηση όπως πάντα για συνταγές έφερε την πληροφορία ότι σε πρωινομεσημεριανή εκπομπή ο σεφ κάνει αναφορά στη χασάπισα κι αυτή δεν ήταν…
Λαχανοντολμάδες με γλυκόξινη σάλτσα
Σήμερα θα παντρέψω δυο διαφορετικές κουζίνες που δεν αποκλείεται βέβαια να έχουν κοινά σημεία.
Τις μέρες του πόνου ξεφύλλισα και διάβασα δεν ξέρω κι εγώ πόσα βιβλία.
Επιπλέον, δεν θυμάμαι…
Chuthey παντζάρι μήλο
Chutney (βρετανική ορθογραφία) ή chatni (ινδικά) Τσάτνυ μεταφρασμένο στα Ελληνικά είναι ένας όρος για μια ποικιλία από γλυκά και πικάντικα καρυκεύματα αρχικά από τη Νότια Ασία συνήθως νωπά, διατηρημένα τεμαχισμένα…