Αμπελόφυλλα,συντήρηση
Το Σαββατοκύριακο βρεθήκαμε σε κτήμα με αμπέλι προκειμένου να βοηθήσουμε στις αγροτικές εργασίες. Έτσι για “αμοιβή μας” μαζέψαμε αμπελόφυλλα τα οποία δεν είχαν ραντιστεί καθόλου.
Κι άρχισε η διαδικασία της…
Πειραγμένη μακαρονάδα με κιμά
Είπα να φτιάξω μακαρόνια με κιμά αλλά σκέφτηκα πάλι τα ίδια, οπότε άνοιξα και εγώ το ψυγείο και ότι είχα που ταίριαζε το έβαλα μέσα για να την κάνω διαφορετική.Ας…
Μπιφτέκια γεμιστά με μπλέ τυρί
Η Λίνα σας κέρασε γλυκάκι εγώ δεν προλαβαίνω για πολλά πράγματα αλλά μπιφτεκάκια έφτιαξα, άλλωστε κάτι πρέπει να φάμε!!
Τα υλικά μας για οκτώ μπιφτέκια:
750 γρ. κιμά ανάμικτο μοσχαρίσιο…
Μηλόπιτα σε φορμάκια
Χθες είπα να φτιάξω μηλόπιτα σε φορμάκια, να ξεφύγουμε λίγο από την κλασική. Τα είχα τάξει στην Ξανθή, καθυστέρησα λίγο αλλά………το καλό πράγμα Ξανθή μου αργεί.
ΥλικάΣτο τηγάνι1 πακέτο βούτυρο…
Κοτόπουλο με χυλοπίτες σπιτικές
Αφού μαζέψαμε τα χειμωνιάτικα μας πλύναμε τα χαλιά μας νάμαστε πάλι εδώ με απλό καθημερινό φαγητό. Τα δύσκολα αργότερα να ξεκουραστούμε κιόλας.
Κοτόπουλο με χυλοπίτες σπιτικές
3 μερίδες
Συστατικά 1/2 κοτόπουλο ή…
Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά
Σήμερα θα σας δώσω ένα απλό φαγητό καθημερινό και της εποχής .
Τα υλικά μας
6 μεγάλα κολοκυθάκια κατάλληλα για γέμισμα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο…
Σολομός με χρωματιστές πιπεριές και χυμό πορτοκαλιού στο φούρνο
Για να επανέλθουμε στη σωστή μας διατροφή είπαμε να αρχίσουμε με ψάρι ψητό και κάτι εύκολο. Κι έτσι προέκυψε ο σολομός!!!
Τα υλικά μας είναι:
3 φέτες φιλέτο σολομού
3…
Μαρμελάδα φράουλα με ξινόμηλα και μπαχαρικά
Αυτή τη μαρμελάδα την έκανα για πρώτη φορά πέρυσι, είναι αναρτημένη και στα παλιά μου λημέρια, κάποιοι από εκεί την έχουν δοκιμάσει κι από ότι ξέρω την έφαγαν για γλυκό…
Γεύμα Επετείου
Χθες είχαμε επέτειο με τον καλό μου και έτσι είπα να μαγειρέψω κάτι σπέσιαλ αλλά και ελαφρύ ταυτόχρονα μιας και ήταν βράδυ.Έτσι για πρώτο πιάτο έφτιαξα μελιτζάνες σάντουιτς και πιπεριές…
Μαυρομάτικα φασόλια στιφάδο
Κρέας φάγαμε αρκετό, φτάνει, εμείς άλλωστε δεν είμαστε και του πολύ κρέατος. Η ιδέα για κάτι άλλο ήρθε από περιοδικό μεγάλου Σ/Μ, προσαρμόστηκε στις ανάγκες της οικογένειας, γευστικά και ποσοτικά…